A czy mógłbyś mi podesłać jakieś ćwiczenia rozciągające i rozluźniające dno miednicy ? U mnie nie występują żadne bóle, od czasu do czasu jakieś kłucie z okolicach prostaty, krocza, no ale właśnie to uczucie takie dziwne uczucie w mięśniu opuszkowo-gąbczastym gdzie również jest ten mały guzek, uczucie to na szczęście nie jest tak uciążliwe jak kiedyś, no ale. Z tym oddawaniem moczu też tak nie jest za dobrze, bo w sumie dawniej parło mnie na cewkę moczową jak chciało mi się siku, a teraz utrzymuje mi się ten mocz w pęcherzu i dopiero ja napnę mięśnie pęcherza to czuję, że jest tam mocz, wtedy dopiero idę na kibelek. Podczas rozpoczęcia mikcji, którą wyczekuje z 10 sekund następuje zaciska tego mięśnia odpowiedzialnego za wytrysk co blokuje bezpośredni przepływ z pęcherza do cewki i na zewnątrz, dopiero po chwili kiedy już jest odpowiednie ciśnienie dochodzi już do wypływu i ten mięsień się luzuje, nie wiem, czy tak to powinno działać ? Po oddaniu moczu czasem czuję lekkie parzenie, pieczenie raz w cewce moczowej, raz właśnie w tym mięśniu. Byłem u urologa i przepisał mi Ciromex, jeszcze w sumie go nie brałem. No z pozytywnym myśleniem jest naprawdę kiepsko, dlatego trzeba robić ciągle coś, żeby po prostu o tym nie myśleć.
Ostatnia edycja: