• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Żylaki powrózka nasiennego

Cobrek

Member
Wydaje mi się, że zabieg to niestety ostateczność, bo zawsze jest ryzyko komplikacji, a żylaki i tak mogą wrócić. Chyba nie ma sensu, a ma je stosunkowo duża część facetów. Problem zaczyna się wtedy, gdy żylaki wpływają na wielkość jądra albo jakość spermy.

Alf

Member
Witam panowie.
Jestem już 2 dzień po zabiegu Obliteracji - Embolizacji żylaków powrózka nasiennego - i jak na razie wszystko OK. Sam zabieg jest bezbolesny i też nie odczuwam bólu po zabiegu. Wiadomo 2 tyg. trzeba się oszczędzać - ale jak na razie wszystko OK. Także chłopaki polecam ten zabieg.

Alf

Member
Witam panowie.
Mija miesiąc po zabiegu Obliteracji - Embolizacji żylaków powrózka nasiennego i wszystko jest w najlepszym porządku. Nie ma żadnych powikłań , a żylaki są zamknięte i nie ma przepływu krwi. Same pozytywy.
Także panowie nie ma co się bać i odwlekać zabieg - trzeba iść.

maciej67

New member
Cześć załoga,

Z tej strony facet 26lvl. Rok temu miałem zabieg obrzezania ze względu na stulejkę i szkoda, że wcześniej nie wiedziałem o tym forum, bo widzę, że można tu znaleźć wsparcie i porady odnośnie tych męskich tematów. Matka natura obdarzyła mnie również inną supermocą, czyli tymi żylakami powrózka. Odświeżam temat, bo zabieg ich usuwania będę miał w tym tygodniu. Ogólnie żylaki mam duże (III stopnia) co podejrzewałem wcześniej (widać żyły w spoczynku) i co potwierdziło USG przy kwalifikacji do obrzezania. Od kilku miesięcy zacząłem czuć delikatny, ale już regularny dyskomfort i ból z lewej strony, więc widząc, że zaczynają się odzywać objawy poszedłem w tej sprawie jeszcze raz do lekarza, bo wiedziałem, że jedyna opcja leczenia to chirurgia. Operacja ma u mnie zostać wykonana metodą mikrochirurgiczną więc o ile nie zapomnę to podzielę swoimi spostrzeżeniami i powiem jak to u mnie wyglądało

Ostatnia edycja:

Lubelski

Active member
U mnie widać jedną żyłkę od jąder do rządź...z tego co mi wiadomo to, żyłkę widać z powodu że sprzęt jest często używany i...w niczym jest nie szkodliwa ta żyłka wystająca 🙂

Trolo

Well-known member
Zylaki powrózka nasiennego znajdują sie w srodku moszny, a nie na zewnatrz. Nie ma znaczenia częstość używania sprzętu, wzwód czy spoczynek. Zmiana widocznosci może być przy różnicy temperatury gdy moszna jest skurczona albo rozluźniona.
Jak najbardziej trzeba to operować bo to główna przyczyna niepłodności u mężczyzn. Wiem co mówię, bo sam jestem po operacji.

Lubelski

Active member
@Trolo...jestem płodny w 100% a produkcja nasienia płodnych plemników około miliona...lekarz mnie ostrzegł że mogę trojaczki mieć za jednym zamachem😆 co prawda bania na płodność robiłem 6lat temu