• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Żylaki powrózka nasiennego

WorDiseN

New member
To dobrze słyszeć :) @Marcin 30.

Ciekawi mnie z jakiego powodu, nadwagi nie mam raczej no prawie niedowaga, ciśnienie tętnicze w normie, sport jakoś umiarkowanie chociaż teraz chcę trochę zwiększyć częstotliwość i przybrać na masie :p.

No jedyne co to siedzący tryb życia, głównie praca i w ostatnim roku trochę miałem stresu. Może to się jakoś czkawką odbiło, dodatkowo też sztywność bioder i może to ma jakieś podłoże z miednicą? Coś czuje, że podbrzusze, lędźwia i biodra to dosyć słaba strona u mnie i muszę więcej czasu przeznaczyć na ich regeneracje/wzmocnienie.

Alf

New member
Żylaki po lewej stronie wynikają ż wydłużonej żyły nerkowej , tak już jest i występują one u sporej liczby mężczyzn. Jak to powiedział mi jeden lekarz taka budowa ciała jest nasza.

amenek5

Active member
Dodam tylko od siebie że miałem operację na stulejkę 12 lat temu. Przy okazji lekarz wybadal mi delikatne żylaki (normalnie na dotyk bez żadnych USG itp) powiedział mi wtedy ze dopóki nie będę nic odczuwał to najlepiej tego nie ruszać, bo delikatne żylaki ma bardzo wielu mężczyzn. Jak wspomniałem minęło 12 lat i póki co odpukac żadnego bólu dyskomfortu ani nic. I mam nadzieję że tak zostanie, więc nie grzebie przy tym jak nie trzeba

Marcin 30

Member
Każdy mężczyzna ma niestety taka wadę anatomiczną ale u większości szczęściarzy żylaki nie występują lub nie dają objawów.
Mi lekarz przedstawił za i przeciw zabiegowi i pozostawił wybór przy czym jednocześnie raczej odradzał (pomimo tego, że u mnie są one pokaźnych rozmiarow)