To niech zrobi plastykę napletka za darmo - jak pomoże i lekarz się nie myli to zapłacisz 1.500 zł.Dalej mam delikatne zwezenie napletka, dodatkowo urolog twierdzi że mogą się tam gromadzić bakterie.
TAK! Zakażenie skutkujące zapaleniem prostaty powoduje zaburzenia erekcji. To oczywiste.Czy uważacie, że zwapnienia prostaty mogą powodować zaburzenia wzwodu? Prostata podczas badania jest niebolesna, odczuwam jedynie dyskomfort. Podczas wzwodu czuje kłucie w cewce albo żołędzi i wcześniej o tym nie pisałem bo wyleciało mi z głowy, czasem czubek penisa jest zimny i wydaje mi się, że źródłem tego zimna jest blizna po zabiegu. Dlatego rozważam poprawkę zabiegu.
Wyniki eksperymentów poza organizmem a dostępność w prostacie to dwie kompletnie inne rzeczy. Poza tym żurawina może pomagać w zakażeniach dróg moczowych, a nie prostaty i TYLKO Escherichia Coli.Ciekawostka
W badaniach użyto szczepu bakterii Escherichia coli wyizolowanego od pacjenta chorego na zapalenie pęcherza moczowego. Doświadczenia prowadzono na hodowlach płynnych tych bakterii, do których dodawano proantocyjanidyny wyizolowane z żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon) (C) w ilości 190 μg/ml, zagęszczony ekstrakt etanolowy z propolisu (substancja wytwarzana przez pszczoły) (P) w ilości 102 μg/ml lub obie te substancje równocześnie. Badania wykazały, że całkowite tworzenie się biofilmu tych bakterii (ważnego czynnika ich zjadliwości) w obecności mieszaniny C i P było hamowane w około 42% w porównaniu do każdej z tych substancji stosowanych osobno. Ponadto mieszanina C + P hamowała o około 97% ich rozprzestrzenianie się w otoczeniu, podczas gdy substancje C i P stosowane oddzielnie hamowały te procesy w granicach 40-47%. Przeprowadzone badania wskazują, że propolis wyraźnie wzmaga aktywność przeciwbakteryjną proantocyjanidyn z żurawiny wielkoowocowej. Pozwala to na stworzenie nowej strategii walki z bakteryjnymi zakażeniami dróg moczowych u ludzi.
Że zapalenie prostaty może powodować zaburzenia erekcji to wiem, ale jak ktoś ma tylko zwapnienia bez zapalenia to czy same zwapnienia mogą powodować zaburzenia wzwodu?TAK! Zakażenie skutkujące zapaleniem prostaty powoduje zaburzenia erekcji. To oczywiste.
Może trochę. Z tego mikroba jesteś mistrzem. Jednak mechanizm żurawiny to utrudnianie przylegania bakterii Coli do ścianek.Co do żurawiny to również pomaga w walce z pseudomonasem. Zakwasza mocz i nasienie a w kwaśnym środowisku pseudomonas strasznie się męczy.
Moim zdaniem zdecydowanie nie. Tylko nawrót zakażenia i w następstwie stan zapalny powoduje zaburzenia wzwodu. Jednak przy zwapnieniach trudno pozbyć się bakterii bo jest teoria że one w tych zwapnieniach bytują.Że zapalenie prostaty może powodować zaburzenia erekcji to wiem, ale jak ktoś ma tylko zwapnienia bez zapalenia to czy same zwapnienia mogą powodować zaburzenia wzwodu?
U mnie osobiście w kwestii erekcji oraz popędu kompletnie nic się nie zmieniło, jedyną chyba różnicą jest krótszy stosunek ale to wzasadzie już mineło no i brak az takiej satysfakcji z orgazmu gdyż czesto towarzyszy mu lekki ból bądź dyskomfort. Zauwarzam że prostata daje bardzo różne dolegliwość "dodatkowe" bo częstomocz, ból jaka czy samej prostaty oraz cewki w pewnym okresie choroby zazwyczaj wystepujePrzy chorej prostacie dyskomfort w cewce oraz spadek odczuć powodują że erekcja jest słabsza. Słabe odczucia podczas seksu powodują że trudno ją utrzymać. Przy prostacie biegną nerwy biorące udział w procesie wzwodu. Nie analizuję mechanizmu problemu bo korelacja stanu zapalnego i słabej erekcji po prostu istnieje. Innymi słowy: gdy skutecznie leczysz zapalenie prostaty to natychmiast poprawia się erekcja i przyjemność z seksu. Proste!
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |