• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zapalenie prostaty

toastt

Well-known member
Poszukaj Jerzego na facebooku, może Ci się go uda znaleźć. Jest dość znaną osobą w Gdańsku, pędzi tam komunikacją miejską jak wiater.

przemix

Active member
Część, co masz na myśli porządna diagnostyka w badbaku?
Wymaz z cewki, nasienie - tlenowe, beztlenowe, grzyby

dobrze by było zrobić też próbę stameya - tlenowe, beztlenowe, grzyby

dodatkowo w cewce i nasieniu:
Chlamydia, Mykoplazma, Ureaplazma, Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalos, wirus hpv i hsv

Illmatik

Well-known member
Wymaz z cewki, nasienie - tlenowe, beztlenowe, grzyby

dobrze by było zrobić też próbę stameya - tlenowe, beztlenowe, grzyby

dodatkowo w cewce i nasieniu:
Chlamydia, Mykoplazma, Ureaplazma, Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalos, wirus hpv i hsv
Właśnie planuję taki pakiet zrobić i właśnie wszedłem teraz żeby zapytać o to, a tu akurat idpowiedz. Ile Cie to kosztowało?

Philip79

New member
Właśnie planuję taki pakiet zrobić i właśnie wszedłem teraz żeby zapytać o to, a tu akurat idpowiedz. Ile Cie to kosztowało?
Poszukaj sobie sprawdzony doświadczony personel ( bez ukraińskich osób) oddział laboratoryjny w Alabie, Disgnostyce. Najciezej jest wykonać test staymer. Rób posiewy kiedy masz najgorsze objawy może wtedy coś wyjść.

Philip79

New member
To Ty mi powiedz co masz na myśli skoro w jednym poście pytasz o diagnostykę a w następnym juz "polecasz" Alab i jakis 'test staymer":cautious:
Co znaczy porządna tzn jakie badania nalezy wykonać tj. już napisał przemix. Chodziło mi o test 4 szklanek – Próba Mearesa – Stamyea jest ciężko zrobić w jednym miejscu i szybko zrealizowac badanie. Cena w bagdak 2,5 tys sporo.

przemix

Active member
Co znaczy porządna tzn jakie badania nalezy wykonać tj. już napisał przemix. Chodziło mi o test 4 szklanek – Próba Mearesa – Stamyea jest ciężko zrobić w jednym miejscu i szybko zrealizowac badanie. Cena w bagdak 2,5 tys sporo.
Wydaje mi się, że w lab. typu diagnostyka , alab to można sobie krew zbadać, ale jeśli chodzi o badania bakteriologiczne to lepiej wybrać inne miejsce.

Sprawdzałeś ile by taki pakiet wyszedł w diagu ? Tam ceny wcale nie są niskie. (pytam z ciekawości)

w tej cenie jeszcze był posiew moczu i badanie ogólne moczu (zapomniałem dopisać )

toastt

Well-known member
Alaby i inne diagnostyki można sobie w 4 litery wsadzić. Oni najczęściej wożą próbki kurierami, nawet po kilka godzin i ta ich diagnostyka mikrobiologiczna leży. Jeśli już oddawać próbki to tylko tam, gdzie jest pewność wysiania materiału na miejscu. Od siebie polecam laborstoria przyszpitalne, gdzie zwykle jest taniej niż w sieciówkach i gdzie miłe panie (po uprzedniej uprzejmej rozmowie z nimi) wysieją materiał od ręki.

toastt

Well-known member
Mam 3 szpitale w promieniu 20 km od mojego domu i wszystkie mają swoje laboratoria, pod swoim szyldem (szpital wojewódzki i dwa powiatowe). Z drugiej strony się zgadzam, jest to jak najbardziej możliwe, bo alab czy tam inna diagnostyka to tylko nazwa, franczyza, której udziela się franczyzobiorcom.