Katastrofa...Dostałem dawkę 250 na 10 dni, ważę 95 kg, wiek 40 lat
Katastrofa...Dostałem dawkę 250 na 10 dni, ważę 95 kg, wiek 40 lat
Ze składników Biseptolu (mieszaniny sulfamefoksazolu z trimetoprimem), tylko trimetoprim penetruje prostatę w dostateczny sposób, więc jak już masz tak zamiar brać coś w ciemno, to polecam sam trimetoprim w dawce 200 mg 2x1. Nie jestem jednak lekarzem i traktuj mój wpis jako ciekawostkę. Wszelkie specyfiki stosujesz na własną odpowiedzialność.Ja powoli wychodzę na prostą, nie stosując właściwie żadnego leczenia, byłem wczoraj oddać mocz przed i po masażu gruczołu i czekam na wynik. Dalej czuje kłucie w cewce, lekkie bóle lewego jadra i mam słaby wzwód, bólu prostaty praktycznie nie czuje, procentowo bym powiedział że prostata boli mnie w 5%. Zastanawiam się czy to nie jest teraz jakiś przewlekły stan cewki moczowej. Poranne wzwody powodują właśnie klucie w cewce i ogólnie wzwody powodują klucie w cewce. Wytrysk nawet 3 razy dziennie nie powoduje nasilenia objawów. Zastanawiam się czy nie wziąć jakiegoś antybiotyku na to myślałem o biseptolu, 2 lata temu miałem levoxe I po miesiącu brania zero poprawy.
To może od razu po zastrzyku z fenolu i każdy będzie wyleczony już z tych i przyszłych chorób - na zawsze. Tylko wtedy lekarzom i firmom farmaceutycznym nie będzie się kasa zgadzała.Chloramfenikol dla wszystkich od razu załatwiłby sprawę.
Xifaxan też brałem ale bez efektu pod kątem prostaty, pomógł mi właśnie na problemy z jelitami po levoxie i monuralu. Na razie żadne leki mi nie pomogły a brałem levoxe, monural, nitroxolin forte i teraz próbuje urosal. Chyba 3 zabieg jest nie unikniony ale myślę jeszcze o biseptolu.Pamiętam jak stosowałem antybiotyk Xifaxan poczułem znaczną poprawę w moich dolegliwościach A tego typu antybiotyki jest na przerost flory bakteryjnej w jelitach i tylko tam działa O czym to może świadczyć ?
Mi bakterie tez nie wychodziły, a badałem się sporo razy. Też szukałem rozwiązania przez długi czas. Dopiero porządna diagnostyka w badbaku uwidoczniła bakterie.Tylko urolodzy mówią że zabieg raczej nic nie zmieni, mówią też że prostata jest w porządku w badaniu per rectum, w usg i nawet w rezonansie, w usg widać jedynie zwapnienia. Bakterii nie wykryto i dla tego tak błądzę i szukam rozwiązania. Boli mnie w cewce, po wysikaniu się czuje chwilową ulgę.
Jedna bakteria ubita (antybiotyk -tabletki). Podczas brania antybiotyków czułem się bardzo dobrze.A jak Ci wykryto bakterie to antybiotyki pomogły?
może nigdy nie miałeś zapalenia, a bardziej problemy z cewką... Jest masa chorób, które mają wspólny mianownik w postaci problemów po oddaniu moczu. Przecież nikt Ci nie da diagnozy na forum, od tego są badania.Tylko urolodzy mówią że zabieg raczej nic nie zmieni, mówią też że prostata jest w porządku w badaniu per rectum, w usg i nawet w rezonansie, w usg widać jedynie zwapnienia. Bakterii nie wykryto i dla tego tak błądzę i szukam rozwiązania. Boli mnie w cewce, po wysikaniu się czuje chwilową ulgę.
A badanie video z cewki w takim przypadku? Badanie przepływu moczu?Tylko urolodzy mówią że zabieg raczej nic nie zmieni, mówią też że prostata jest w porządku w badaniu per rectum, w usg i nawet w rezonansie, w usg widać jedynie zwapnienia. Bakterii nie wykryto i dla tego tak błądzę i szukam rozwiązania. Boli mnie w cewce, po wysikaniu się czuje chwilową ulgę.
Dokładnie, jak uroflometria wyjdzie źle to wtedy urodynamiczne. Ew. można się diagnozować poprzez przyjmowanie różnych leków i sprawdzać co działa ale to trzeba mieć ogarniętego urologa.Ja bym na miejscu Maskonura starał się uniknąć badania cewki moczowej endoskopem, bo można w ten sposób wprowadzić dodatkowe bakterie. Uroflowmetria i badanie urodynamiczne natomiast powinny być rozważone (moim zdaniem).
Cześć4 opakowania. 1 kosztuje ok 1.000 zł.
no to do powtórzenia badanie. Co nie zmienia faktu, że samo przepełnienie pęcherza raczej skutkuje pozostawieniem jakieś ilości moczu dalej w pęcherzu. Jakoś mocno na przepływ nie wpływa.Miałem dwa razy uroflowmetrie, na ostatnim badaniu 31.05.2021r. wyszło
Przeplyw średni 11.9 ml/s
Maksymalny 17.4
Czas do przepływu max 14.8s
Objętość mikcji 694.9 ml
Czas przepływu 56.9s
Czas mikcji 57.3s
Okresy mikcji 1
Klasyfikacja - przeszkoda
Ale lekarze stwierdzili ze badanie jest niewiarygodne bo pęcherz był przepełniony co fałszuje wyniki.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |