Stulejka jest, sport - brak, dieta - lubię słodkie, przekąski, ale nie jem tonami tego i zawsze. Staram się.. pije wodę, dołączam warzywa do śniadań, obiadów..Lukas900 a sport jest? Stulejka jest? Jak z dietą?
Stulejka jest, sport - brak, dieta - lubię słodkie, przekąski, ale nie jem tonami tego i zawsze. Staram się.. pije wodę, dołączam warzywa do śniadań, obiadów..Lukas900 a sport jest? Stulejka jest? Jak z dietą?
Serio, starasz się o dziecko i masz stulejkę? Nie wyobrażam sobie komfortowego współżycia z choćby małą stulejką, nie wspominając już o możliwych zakażeniach, wynikających z utrudnionej higieny w tym obszarze.Stulejka jest, sport - brak, dieta - lubię słodkie, przekąski, ale nie jem tonami tego i zawsze. Staram się.. pije wodę, dołączam warzywa do śniadań, obiadów..
Stulejka jest, sport - brak, dieta - lubię słodkie, przekąski, ale nie jem tonami tego i zawsze. Staram się.. pije wodę, dołączam warzywa do śniadań, obiadów..
Zabieram się za to żeby iść na zabieg (stapler), zawsze się bałem.. ja sobie zawsze radziłem w tych sprawach wygodnymi pozycjami.Serio, starasz się o dziecko i masz stulejkę? Nie wyobrażam sobie komfortowego współżycia z choćby małą stulejką, nie wspominając już o możliwych zakażeniach, wynikających z utrudnionej higieny w tym obszarze.
Został Ci E. faecalis czy coś jeszcze ?ja też uważam że jelita (zaparcia) i stres jestem w trakcie meropenem trzecia kuracja antybiotykowa i niby czuje się lepiej ale jak tylko się zdenerwuje czuje bóle co troche mnie martwi bo jak po trzeciej serii antybiotyków nie będzie znacznej poprawy to marnie to widze
po biotum nieliczne faecalis i coli ale ciekawe czy wynik jest dobry nawet bad bak moze sie pomylic. co do meropenem to posiewy dopiero pod koniec sierpniaZostał Ci E. faecalis czy coś jeszcze ?
podobno ból może się utrzymywać przez jakiś czas nawet jak już nie masz bakterii.
ja też uważam że jelita (zaparcia) i stres jestem w trakcie meropenem trzecia kuracja antybiotykowa i niby czuje się lepiej ale jak tylko się zdenerwuje czuje bóle co troche mnie martwi bo jak po trzeciej serii antybiotyków nie będzie znacznej poprawy to marnie to widze
Domięśniowo Gentamycynę to na katar można stosować a nie na bakteryjne przewlekłe zapalenie prostatyA przy domięśniowej gentamycynie lub ceftriaksonie jak sprawa wygląda?
Ja miałem ciężko jak z gentamycyny przechodziłem na levoxę w dawce 2x500mg, zawroty głowy, myślałem, że mam jakiś oczopląs.A mnie zaciekawiła jeszcze jedna rzecz. Walicie grube antybiotyki, często długo, jak wtedy funkcjonujecie ? Ja brałem 6 tyg abx I funkcjonowałem całkowicie normalnie. Ale gdyby przyszło mi brać chinolony albo coś dozylnie to zastanawiam się wtedy jak z pracą? Ja jestem kierowcą więc musi być skupienie a druga sprawa na rozładunkach pracuje fizycznie i wcale nie lekko. Także jak godzicie długie i ciężkie terapię abx np z pracą
Każdy urolog który dostanie wyniki posiewu z antybiogramem, tam jest dokładnie opisane co trzeba podać, posortowane względem skuteczności. Im lepsze labolatorium tym więcej antybiotyków będzie sprawdzonych.Czy ktoś oprócz Gołąbka wypisuje zlecenie na tego kalibru antybiotyki dożylnie? Jakby ktoś miał jakieś informacje na ten temat to proszę o jakiś namiar.
Pisałem już wcześniej, gentamycyna uszkodziła mi słuch po dwóch dawkach, mam nadwrażliwość na hałasy i pisk w uchu.A przy domięśniowej gentamycynie lub ceftriaksonie jak sprawa wygląda?
A uleczyło Cie to ?Ja miałem ciężko jak z gentamycyny przechodziłem na levoxę w dawce 2x500mg, zawroty głowy, myślałem, że mam jakiś oczopląs.
Szczerze mówiąc to ciężko jechało się autem, było to trochę nieodpowiedzialne, ale jeździłem tylko do lekarza.
Potem było trochę lepiej, ale pod koniec tragedia, organizm bardzo osłabiony (brałem trochę ponad miesiąc).
Na szczęście pracuje zdalnie przy komputerze i dałem radę.
Każdy urolog który dostanie wyniki posiewu z antybiogramem, tam jest dokładnie opisane co trzeba podać, posortowane względem skuteczności. Im lepsze labolatorium tym więcej antybiotyków będzie sprawdzonych.
Pisałem już wcześniej, gentamycyna uszkodziła mi słuch po dwóch dawkach, mam nadwrażliwość na hałasy i pisk w uchu.
To antybiotyk który w 12% przypadków uszkadza słuch, chwilowo lub na stałe. Mogą pojawić sie szumy, mogą być problemy z równowagą. Część lekarzy uważa, że to tylko w przypadkach ostrego zakażenia, wysoka gorączka, gdy nie ma lepszej opcji.
Nie mam już pałeczki ropy błękitnej co podobno jest dużym sukcesem.A uleczyło Cie to ?
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |