Jak robiłeś badanie na ureoplasme ? Przeciwciała czy genetyczne ?Dobra, mam pierwszy wynik z badania. Ureaplasma wynik dodatni. Ureaplasma spp Liczność kolonii: >10^4 . Czekam na dalsze wyniki
Płaciłem chyba 90 zł za badanie Badanie, nazywa się Posiew DMP na obecność Mycoplasma i Ureaplasma, do tego PCR Czyli badanie DNA na ureoplasme mycoplasme i chlamydie tj drozsze 209. Do tego posiew tlenowy na bakterie 47zł . Chlamydia antygen 82. za wszystko zapłaciłem chyba ponad 400zł. Czekam na dalsze wyniki. Da sie spokojnie samemu zrobic masaż tylko trzeba miec taki pistolet do masażu. I nie ma sensu wg mnie dawać moczu na posiew, bo on rozrzedza bakterie i cięzko mają cos wyhodować .Sam dałeś rade zrobić masaż aż płyn się wydostał ? dobry jesteś kurna mi sie to nigdy nie udało, a pamietasz jak to badanie na ureaplasme sie nazywało ? albo ile płaciłes ?
Posiew DMP na obecność mycoplasma i ureoplasma, na drugi dzien wieczorem juz był wynik. Jak zadzwonisz do nich i powiesz co chcesz zrobic to oni ci podpowiedzą jakie badania bedą potrzebneA ta ureaplasma wyszła konktetnie z jakiego badania? Bo ja chce zrobic ten pakiet genetyczny mcu-mlx
Zastanawiam się czemu aż tyle tych badań bo chyba pcr jest najdokładniejszy? Tylko sporo się czekaPosiew DMP na obecność mycoplasma i ureoplasma, na drugi dzien wieczorem juz był wynik. Jak zadzwonisz do nich i powiesz co chcesz zrobic to oni ci podpowiedzą jakie badania bedą potrzebne
PCR to zdecydowanie NAJLEPSZE badanie. Jest to test genetyczny wykrywający określoną sekwencję genomu danego konkretnego organizmu - bakterii czy wirusa. Minusem jest to że musimy wiedzieć czego szukamy czyli badamy materiał „w kierunku” jakiegoś patogenu. Jest taki fajny pakiet 6 uropatogenow za Ok 400 zł. Ale dotyczy to raczej innych bakterii niż te co nas trapią - dotyczy chorób przenoszonych płciowo o dość jasnych objawach.Zastanawiam się czemu aż tyle tych badań bo chyba pcr jest najdokładniejszy? Tylko sporo się czeka
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |