Oczywiście cynk, selen, magnez i wiele innych rzeczy stosuję cały czas od dwóch miesięcy. To tylko podstawowy protokół zwiazany z atakiem na bakterie.Nie zapomnij o cynku jak wpływa on na prostatę poczytaj....
Oczywiście cynk, selen, magnez i wiele innych rzeczy stosuję cały czas od dwóch miesięcy. To tylko podstawowy protokół zwiazany z atakiem na bakterie.Nie zapomnij o cynku jak wpływa on na prostatę poczytaj....
Ptaku a próbowałeś szczepionek, autoszczepionki z Krakowa lub fagów z Wrocławia?Po raz kolejny podejdę do sprawy by stanąć na powiatowej komisji ds. orzekania o niepełnosprawności. Kilka razy o tym myślałem i zawsze odpuszczałem. Problemem na pewno jest dokumentacja rozsiana w kilka gabinetach urologów w Małopolsce u których szukałem pomocy, ale także kto miałby wypełnić dokumenty do orzecznictwa. Jeden lekarz kiedyś ododmówił.
Hej co to za fagi z Wrocławia?Ptaku a próbowałeś szczepionek, autoszczepionki z Krakowa lub fagów z Wrocławia?
Dobra, już wiem co to za fagi. Czy wiesz jaka jest realna skuteczność w przypadku prostaty a najlepiej feacalis?Ptaku a próbowałeś szczepionek, autoszczepionki z Krakowa lub fagów z Wrocławia?
Fagi ok 40% przy czym koszt terapii jest ogromny. Tez się nad tym zastanawiam i chyba nie ma sensu za względu na koszty i odległość od ośrodka do którego trzeba jeździć co kilka tygodni.Dobra, już wiem co to za fagi. Czy wiesz jaka jest realna skuteczność w przypadku prostaty a najlepiej feacalis?
Skuteczność na poziomie 40%, moim zdaniem dużo, zważywszy na to, że trafiają tam najcięższe przypadki.Dobra, już wiem co to za fagi. Czy wiesz jaka jest realna skuteczność w przypadku prostaty a najlepiej feacalis?
Znam temat: “37. Podczas leczenia pacjenta tam, gdzie sprawdzone interwencje nie istnieją lub też okazały się nieskuteczne, lekarz, po zasięgnięciu porady eksperta i uzyskaniu świadomej zgody pacjenta lub jego przedstawiciela ustawowego, może zastosować interwencję o nieudowodnionej skuteczności, jeśli w ocenie lekarza daje ona nadzieję na ratowanie życia, przywrócenie zdrowia lub przyniesienie ulgi w cierpieniu. Następnie interwencja taka powinna stać się przedmiotem badań naukowych mających na celu ocenę jej bezpieczeństwa i skuteczności. We wszystkich przypadkach nowe informacje powinny być rejestrowane i tam, gdzie jest to stosowne, powinny zostać udostępnione publicznie.” We Wrocławiu jest to typowa terapia eksperymentalna, która wymaga podkładki, czyli że wyczerpane inne, zatwierdzone formy terapii. Trzeba to traktować jako ostateczność pod każdym względem, bo to może być skuteczne jak preparaty profesora Topły (też z Wrocławia).Skuteczność na poziomie 40%, moim zdaniem dużo, zważywszy na to, że trafiają tam najcięższe przypadki.
Koszt jest znośny. Najczęściej w granicach 5000 zł. Ja mam blisko do Wrocławia więc to jest moja opcja gdyby nie wyszło z PSEUDOVACiem i z autoszczepionką z Krakowa.
Dla mnie zdrowie nie ma ceny. Sam PSEUDOVAC to 1600 zł, jakbym policzył wszystkie suplementy, enzymy, zioła, witaminy i wizyty lekarskie to fagi byłyby jak malowane
Najgorsze, że na fagi musisz mieć odpowiednią historię choroby, że niby wszystko co mogłeś już zastosowałeś (np. antybiole) ale myślę, że to da się załatwić.
Mój Strovac przyszedł. Będę aplikował w poniedziałek. Liczę, że zadziała. Jak nie zadziała to pójdę w autoszczepionkę z Krakowa. Cena śmieszna - 500 zł w stosunku do potencjału albo kosztów finansowych i zdrowotnych innego leczenia. Na pewno każdy, kto się buja lata z tematem musi to wypróbować.Powiem Ci Jerzy ten "eksperyment" z fagami trwa już baaaardzo długo i wygląda na to, że komuś zależy na tym aby nie wyszedł poza stadium eksperymentu. Dziwnym trafem niedawno rozszerzono beneficjentów tej metody i nie było z tym problemu. Jest wiele opini pozytywnych co do fagów. Podobno większy ośrodek tego typu jest w Gruzji i ten ma zdecydowanie wyższe skuteczności. Niemniej czytałem kilka relacji z kuracji fagami i zawsze były pozytywne choć nie zawsze przynosiły trwałe wyleczenie.
Co do autoszczepionki to tutaj sprawa jest prosta. Jeśli gnębi Cię jedna bakteria bądź zestaw, który został dokładnie zdjagnozowany to tworzą szczepionkę pod te szczepy i masz z bakteriami spokój. Nieskuteczność metody ma miejsce wówczas gdy jakiś z patogenów nie zostanie zidentyfikowany (posiew go nie wykaże).
Miałem kolegę, który chorował na zatoki i tam robił autoszczepionkę. Po zaaplikowaniu do dziś zero choroby. Co do prostaty nie mam danych.
Pewnie Ptaku nie korzystałeś ze szczepionki niemieckiej StroVac ani z krakowskiej autoszczepionki. Straszne jest to co piszesz. Niestety ja nie miałem styczności z powiatowymi komisjami ds. orzekania o niepełnosprawności.Szczepionki tak bodaj dwóch firm stosowałem, ale bez rezultatu. Natomiast nie pamiętam jakie bakterie wtedy miałem. Przez 14 lat choroby trochę tego w prostacie było. Autoszczepionki z Krakowa nie stosowałem, nigdy żaden z lekarzy tego nie zaproponował. Fagi z Wrocławia - temat mi nie znany.
Obecnie nie mam możliwości by podjąć jakieś kosztowniejsze próby leczenia. Od dwóch lat nie pracuję.
Czy miał ktoś styczność z powiatowymi komisjami ds. orzekania o niepełnosprawności? Jak podchodzą do przewlekłego bakteryjnego zapalenia gk? Ktoś z Was ma stopień niepełnosprawności w związku z prostatą?
Czy lekarz urolog ma prawo odmówić wypełnienia dokumentacji na taką komisję?
Mój PSEUDOVAC przyjdzie dziś popołudniu albo jutro rano. Najpewniej już jutro bym aplikował. Jeśli nie zadziała spotkamy się Jerzy w KrakowieMój Strovac przyszedł. Będę aplikował w poniedziałek. Liczę, że zadziała. Jak nie zadziała to pójdę w autoszczepionkę z Krakowa.
Napisz coś więcej- jaka bakteria - co brałeś itd.Cześć, nie było mnie tu 3 lata.
Dla chorujacych mam słowo pocieszenia.
Chorowalem 3 lata temu, udzielalem się tu na forum.
Miałem myśli samobójcze, to ścieków nie dawało mi żyć, pracować.zalamuwalem się, chciałem mieć rodzinę,dzieci.
Moja walka z zapaleniem wtedy trwała 8 miesięcy.
Zaczęło się w listopadzie 2016. W pewnym momencie zacząłem poprostu dużo biegać, uprawiać sport.nie brałem żadnych leków bo uznałem, że to i tak bez sensu. Z każdym kolejnym miesiącem było trochę lepiej, w końcu w sierpniu 2017 ulegliwosci powoli ustąpiły. Byłem cały czas aktywny fizycznie - biegalem, potem siłownia.
Na to nie ma moim zdaniem leku, trzeba odcierpiec, pomoc sobie, może i mnie jeszcze to ścieków dopadnie, a może nie.
Dzis mam dziecko, także głowa do góry.
Dzis pozostało mi po tym kapanie kilku kropelek po wysikaniu się, ale można to zaakceptować.
Pozdrawiam was
Testu na bolerioze nie robiles ?Napisz coś więcej- jaka bakteria - co brałeś itd.
Posiew miałem czysty.Napisz coś więcej- jaka bakteria - co brałeś itd.
Nie....Ale teraz mam objawy zupełnie inne choroby i pewnie będę musiał zrobić, to już zupełnie inna historia.Testu na bolerioze nie robiles ?
Najważniejsze żepomogło choć z tą diagnostyka w tym kraju jest jak z wszystkim. Zakładam że nie robiłeś testu stameyaNie....Ale teraz mam objawy zupełnie inne choroby i pewnie będę musiał zrobić, to już zupełnie inna historia.
Dodam, że przez zapalenie prostay tak się wkrecilem w bieganie, że rok później przebieglem marato
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |