nieprostaprostata
New member
A jak.. u Ciebie jest z objawami.. gdy jest ciepło.. tak jak teraz ? W sensie.. że mamy lato.
Takie same, bez względu na pogode
A jak.. u Ciebie jest z objawami.. gdy jest ciepło.. tak jak teraz ? W sensie.. że mamy lato.
Moje objawy zaczeły sie od peczenia w cewce i czestomoczem potem pojawiła sie czerwona moszna i jest do teraz ,a zaczeło sie 3 miesiace temu .Dodatkowo doszły bóle jader i odbytu czasami cewki,penis tez czerwony zwłasza w zwodzie.Ogolne zle samopoczucie i problemy ze spaniem.Badania na kiłe rzerzaczke mykoplazme chlamydia z krwi ujemne.W posiewie nasienia i z cewki ostatnio wyszedl mi proteus mirabilis i biore na niego bactrim ale do konca nie jestem pewien czy to ta bakteria moze dawac takie zaczerwienienia mozliwe ze to moze byc fecalis ale w posiewie nie wychodzi. Co myslicie o tym jestem z Poznania i moze ktos ma jakis dobry lab ktory moze tu polecic, wiadomo jak z nimi jest ciezko o wiarygodny wynik
u mnie ostatnio tez nie najlepiejDavixon z sikaniem różnie ale generalnie mam słaby strumień, czuje jakby mi ktoś coś przykleił do podbrzusza, robię sobie teraz masaże prostaty, czuje chwilową ulgę kiedy mnie dopada ostry ból. Ogólnie to chodzę cały w strachu bo nie wiem kiedy mnie przycisną najgorsze objawy, na pewno jak coś będzie mi pomagać to będę tutaj pisać na bieżąco. Alkoholu w ogóle nie pije ( 2 x spróbowałem i nawroty także nikomu też nie polecam )
Najgorszy jest stres który nie pomaga a szkodzi ostatnio mam podwyzszone cisnienie wiec zapewne wszystko z powodu nerwow
Albo lekarz co Ci robił usg jest idiotą albo coś źle zrozumiałeś. Bakterie w jelicie grubym pełnią bardzo ważną rolę i to antybiotykami je niszczymy, przez co zaburzamy równowagę bakteryjno-grzybową. Dlatego masz biegunki.
Musisz przywrócić równowagę w jelitach stosując pro- i pre-biotyki. Przy dużych zniszczeniach dobrze jest tez wspomóc się enzymami trawiennymi o szerokim spectum działania (konkrety na priv).
Zwapnienia w prostacie nie świadczą o obecności bakterii a o toczącym się lub niedawnym stanie zapalnym. Wraz ze znikaniem objawów znikną też zwapnienia.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 8 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |