• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Po zabiegu obrzeżania ( Anglia )

nope

Well-known member
Rozumiem że opowi chodzi o to że wewnętrznego napletka zostawił nie równomiernie? (Od wędzidęłka jest mniej skóry niż z przodu)? Ciezko to stwierdzic dopoki blizna sie nie przebuduje i nie rozciągnie. Widze że w swojej głowie już decyzje podjąłeś. A ufasz temu samemu lekarzowi iść na poprawke? Xd

pbsot

Member
@nope
Radziłbym następnym razem przeczytać dokładnie cały wątek, bo powoli zaczyna się to robić już nudne – każdemu z osobna tłumaczyć to samo. Nie wiem, który to już raz. Za chwilę powiecie, że problemu nie ma, tylko ja mam go w głowie. No niestety, zdjęcia bólu nie pokazują, którego ja odczuwam. To, że na zdjęciach nie wygląda to źle, nie oznacza, że wszystko jest okay. Penis ma być sprawny i ma działać bez żadnego bólu, a nie tylko ładnie wyglądać na zdjęciach!!!

Wczoraj minęło 5 tygodni. Od 2 tygodni nic się nie poprawiło, mało tego – linia szycia coraz bardziej się zaciska, a ból jest coraz większy! Nawet nie mogę sobie zwalić, bo tak boli, że mi się odechciewa wszystkiego. Ja miałem napletek bardzo wąski na jednym odcinku i ustalone było z lekarzem, że usuniemy kawałek niżej za tym zwężeniem. Ale może jednak coś nie pykło?

Dla jasności: ustalenia były takie, że w spoczynku żołądź miała być w połowie zakryta, a jest zakryta w 90%. To akurat mały szczegół. W zwodzie pozostawiony wewnętrzny napletek (4 cm) miał się rozłożyć na płasko na penisie, a nie zaciskać się pod żołędzią. Co jest dla was niezrozumiałe?

I teraz: nawet jeżeli linia szycia się jakimś cudem poluzuje, to nic nie zmieni, bo dalej będę miał 4 cm ściśniętego wewnętrznego napletka pod żołędzią, z racji tego, że:

1. Pozostawione wędzidełko hamuje rozłożenie się skóry.
  2. Nawet w pełnym wzwodzie dalej robi się duży fałd skóry – więc na logikę 4 cm wewnętrznego napletka się nie rozłoży, jak dalej jest tak duży nadmiar napletka.
Co do decyzji lekarzy: najpierw idę w środę do lekarza, który wykonał zabieg, i zobaczę, co on mi powie. Ewentualnie:
– Najlepszy lekarz w Anglii – Dr. Ruhul Amin (widziałem masę zdjęć i opinii ludzi z Anglii, i lepszego specjalisty tutaj nie ma). Koszt: 1200 GBP (6048 zł).
– Albo w Polsce: Homicz, Drabina lub Tondel.

Dla jasności: lekarz, który wykonał mi zabieg, moim zdaniem też się na tym zna, ale może bał się, żeby nie wyciąć tej skóry za dużo. Bo bywały takie przypadki w Anglii (jednemu gościowi penis schował się, przysłowiowo, do dupy; gość wyciągnął za to 130 tysięcy funtów odszkodowania). Ale zdecydowanie wolę sprawnego penisa niż te pieniądze.

Więc myślę, że lepiej iść drugim razem, dociąć jeszcze trochę, niż uciąć za dużo za pierwszym razem.

nope

Well-known member
Zrobiles kluczowe zdjęcia. Po nich stwierdzam że to nie ma prawa działać. Szczególnie po ostatnim. Poprawka.

commonlynxx

Active member
@pbsot ja mam wrażenie, że koledzy chcieli dać ci otuchy, że twój penis nie wygląda źle. Idealnie jak powinien to też nie wyglada, bo przez zabiegiem miałeś inne wyobrażenie jak będzie wyglądał. No i zresztą sporo zdjęć zrobiłeś z jego stanu. Widzimy tylko zdjęcia a nie orientujemy się dobrze jaki ci to dyskomfort sprawia.

Wypytaj na wizycie o wszystko lekarza na najbliższej wizycie co i jak można poprawić.

Daj znać co powiedział lekarz i co z nim ustaliliście.

Mam nadzieję, że wkrótce będziesz na 100% zadowolony ze swojego sprzętu pod względem wyglądu i braku odczuwania dyskomfortu 😉

commonlynxx

Active member
A i ja też poruszyłbym kwestię jakiegoś odszkodowania jakby ten sam lekarz nie mógłby zrobić poprawkę i musiałbyś robić zabieg u kogoś innego. A poza tym to zastanów się czy nie zgłosić swojego przypadku do NHS jako skargi, bo jednak czego innego oczekiwałeś od zabiegu i to bez względu na wynik rozmowy z lekarzem we środę

olekf646

Well-known member
Zostawił ci za dużo zewnętrznego napletka, który jest za ciasny w tym miejscu i nie możesz napletka zesunąć niżej bo blokuje ciasnota,no i to wędzidełko też ciasno,trzeba wyciąć tego zewnętrznego więcej żeby się dało rozłożyć wewnętrzny do końca i powinno być ok

pbsot

Member
Po pokazaniu kilku zdjęć lekarz od razu stwierdził, że konieczna jest poprawka i zaproponował wykonanie jej w ekspresowym tempie.

Lekarz zaoferował poprawkę nawet już jutro!

Uzgodniliśmy, że zabieg odbędzie się w następny czwartek. Będziemy usuwać więcej skóry oraz całkowicie usuniemy wędzidełko. :)

Lekarz wyjaśnił, że w tej klinice (to sieciówka) w innym mieście zdarzyła się sytuacja, gdzie inny specjalista usunął komuś za dużo skóry, co spowodowało problemy. Dlatego teraz jest bardziej ostrożny. W moim przypadku, ponieważ jestem "growerem", trudniej jest ocenić, ile skóry należy usunąć. Jak powiedział, wycięcie za dużo to nie sztuka, a kluczowe jest precyzyjne podejście.

Myślę, że po tym, jak wykonał pierwszy zabieg (zarówno pod względem cięcia, jak i szycia), mogę mu zaufać i zdecydować się na poprawkę u niego.

@olekf646 od początku pisałeś ze to jest do poprawki i się nie myliłeś .

olekf646

Well-known member
Dobrze przemyśl czy iść do tego samego, jeśli wędzidełko nawet zrobił za krótkie no to on się nie zna na tym,bo wędzidełko to nie jest skomplikowane żeby ocenić ile wyciąć,no i przecież widać było od początku że zostawione było to co jest ciasne, @nope od razu napisał o tym,więc jak jakiś użytkownik to widzi od razu to lekarz powinien też, wtedy byś nie musiał się kroić ponownie,żle ci tego nie pozszywał bo estetyka jest dobra ale podstaw nie ogarnia,ja też mam groovera i mam elegancko dopasowane, przy wzwodzie cała skóra się rozprowadza i nie ma żadnych fałd,ja bym nie robił u niego poprawek ale to twój wybór

pbsot

Member
@olekf646
Wędzidełko tym razem nie było ruszanw było robione przez innego lekarza w 2016. Dużo lekarzy decyduje się nie ruszać wędzidełka jak wcześniej była robiona plastyka .

olekf646

Well-known member
Masz serio pecha, że pierwszy ci nie ogarnął od razu obrzezania, będziesz się ciąć 3 raz a już dawno powinno być ok, ten tutaj wedzidełka nie zrobił jak powinien i obrzezania też, ciekawe czy teraz ogarnie te 2 rzeczy, czy zrobi obrzezanie dobrze a wędzidełko dalej będzie krótkie i znowu poprawka, jedz do drabiny on ci ogarnie to za jednym razem,gość jest elegancki i można sobie pogadać o wszystkim,jak coś to pisz na priw to ci pokażę jak u mnie się układa wzwód, teraz tak na spokojnie popatrzyłem na to wędzidełko to ono nie jest za krótkie,dalej nie pójdzie bo nie masz napletka więcej,ten gość ci teraz zostawił za dużo napletka wewnętrznego u góry i dlatego ta fałda się robi,trzeba to wyciąć tak żeby było rowno z tym od strony wedzidełka,wędzidełka to ty kolego nie masz,tylko pozostałość przy której nic więcej robić nie trzeba, a na tym zdj ostatnim z tej ostatniej twojej fotorelacji gdzie wędzidełko naciagasz do granic możliwości to normalne że tak będzie ciagneło, u mnie też tak jest

Ostatnia edycja:

pbsot

Member
Tutaj, Olku, nie do końca masz rację. Wędzidełko jest ewidentnie za krótkie. Na tym ostatnim zdjęciu w spoczynku tego nie widać, ale podczas wzwodu to ono blokuje rozwój skóry.
Fakt, zdjęcie celowo tak zostało zrobione, żeby pokazać je lekarzowi.
Ja już to wszystko analizowałem kilka razy. Nawet w spoczynku, gdy jest fałd skóry, w momencie gdy tylko delikatnie złapię, na łączeniu napletka i wewnętrznego automatycznie ciągnie za żołądź. Więc na 100% to wędzidełko dalej kontroluje żołądź. Ale po zdjęciach jest trudniej ci to ocenić.

Tym razem wycinamy wędzidełko całkowicie, żeby nie miało żadnej kontroli nad żołędziem.
Dodatkowo obcinamy więcej napletka zewnętrznego i, dokładnie jak mówisz, przycinamy tak, żeby dookoła było równo. Tym razem już było blisko, i jestem pewien, że tym razem to się uda na 100%. Postanowiłem zaufać jemu i już jestem umówiony na następny czwartek."

Wędzidełko będzie usunięte do 0 jak u kolegi z Brazylii . https://imagehost.pl/image/img-4420.eZkVL

olekf646

Well-known member
Jeśli lekarz to wszystko widzi to może i zrobi teraz tak jak ma być, wedzidełko coś tam może trzyma faktycznie