• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Po zabiegu obrzeżania ( Anglia )

Jeśli chcesz powalczyć z opuchlizną to może warto, byś spróbował robić 10-15 minutowe opatrunki uciskowe z gazikiem nasączonym borasolem

pbsot

Member
@olekf646 tak @nope raczej mial racje delikatne wzwody i juz robi się ciasno i czuje ze tak zostanie wątpię żeby jakimś magicznym sposobem się to nagle rozluźniło , a szkoda bo pomijając fakt że nie jest co być powinno to lekarz pod względem cięcia i szycia wykonał to dobrze myślę że jak na tak krótki czas to wygląda to dobrze , miało to duży potencjał ale no cóż .

Jak bym miał jakieś pozytywy z tej sytuacji wyciągać to napewno lepiej tak niż jak by ściął za 1 za dużo i dopiero bym był w ciemnej dupie …

Nastawiam się już na poprawkę w Polsce z tej 3 specjalistów w polsce po za homicz, to Tondel lub Drabina robią laserowo czy nie ?

bhgmiop

Active member
nie wyglada to tragicznie,moze sie rozciagnie jak bedziesz rozciagal i smarowal,jak nie boli to powinno byc OK,chyba ze czujesz w ku..e opór i ciasnote no to ciezko bedzie

pbsot

Member
@bhgmiop po udanej operacji raczej nie powinien czuć nic . A jednak może nie ma oporu jakiegoś mocnego ale czuć że jest delikatnie ciadni i delikatny ból jest .

Dawid88

Active member
No jak mówisz, że coś czujesz to czujesz, ale źle nie wygląda. Daj sobie trochę czasu, może się ułoży.

pbsot

Member
@Dawid88 tak jest delikatny ścisk , ale może po prostu jeszcze to potrzebuje czasu , w piątek dopiero minie 3 tygodnie od zabiegu . Dam sobie 2 miesiące jak się nie poprawi to poprawka i tyle . Od kiedy mogę zacząć używać kremu na blizny ??

pbsot

Member
@Dawid88 obyś miał racje ale moim zdaniem to nic z tego nie bedzię na dłuzsza mete no chyba ze sie magicznym sposobem to rozluzuje , na moje oko to jest za ciasno zszyte i delikatnie za duzo zostawione tego wewnetrznego napletka z przodu , gdyby nie to było by idealnie . 5 Lutego ide do lekarza u ktorego robiłem zobaczymy co on powie @marcel1234 ja mam nawet domu 2 tubki kremu na sterydach , dostałem zapas zeby uzywać przed zabiegiem bo jak by nie było cos ten krem pomagał ale to bardziej tymczasowe rozwiązanie moim zdaniem , po przestaniu za kazdym razem wracało do poprzedniego stanu, i szczerze nie mam zamiaru sie znów łudzic z jakimis kremami , za 2 miesiace ja mam być zadowolony i wszystko ma działać jak należy nie bede sobie wmawiał ze jest dobrze jak nie jest , 8 lat tak żyłem i tym razem chce to doprowadzic do konca

nope

Well-known member
Podtrzymuje to co napisalem wczesniej. Zszyte za ciasno albo za malo wyciete. Jezeli ta pierwsza opcja to istnieje szansa że miejsce szycia(blizna) się rozciągnie. Daj temu czas z 3-4 miechy chyba że ci sie spieszy to poprawka. Smaruj na blizny czyms, wzwody i używanie penisa jak już będziesz w pełni zagojony na takie coś są wręcz wskazane ale nie forsuj za długo ze sciągniętym napletkiem bo jeszcze będzie puchło. Ogólnie to tak już jest z obrzezaniem częściowym. Ciężko to ładnie zszyć bo skóry jest tyle że potem może wyjść za ciasno to za mało skóry wycięte i takie tam. Ewentualna poprawke to polecam u kogoś sprawdzonego.

Słuchajcie a jak ktoś za ciasno będzie miał wycięte to już po wygojeniu dosłownie wszystkiego np. pompka do penisa nie pomoże rozciągnąć za ciasne tkanki przy dłuższym okresie używania?

pbsot

Member
Podtrzymuje to co napisalem wczesniej. Zszyte za ciasno albo za malo wyciete. Jezeli ta pierwsza opcja to istnieje szansa że miejsce szycia(blizna) się rozciągnie. Daj temu czas z 3-4 miechy chyba że ci sie spieszy to poprawka. Smaruj na blizny czyms, wzwody i używanie penisa jak już będziesz w pełni zagojony na takie coś są wręcz wskazane ale nie forsuj za długo ze sciągniętym napletkiem bo jeszcze będzie puchło. Ogólnie to tak już jest z obrzezaniem częściowym. Ciężko to ładnie zszyć bo skóry jest tyle że potem może wyjść za ciasno to za mało skóry wycięte i takie tam. Ewentualna poprawke to polecam u kogoś sprawdzonego.
No własnie wydaje mi sie że trzeba poczekac jescze kilka tygodni i dopiero wyciągać wnioski , wydaje mi sie ze jest jescze nadzieja ze to sie wszystko rozciagnie i ułoży . Ucisk jest w miejscu szycia , po mimo tego ze z zewnatrz to wygląda dobrze w srodku napewno sie jeszcze nie zagoiło i nawet bez wzwodu same sciaganie i zakładanie napletka powoduje delikatny dyskomofrt . Poczekam 2/3 miesiące i jak nie siadzie to poprawka u kogoś z topki z forum.

Podsyłam zdjecia kolegi z indi ktory miał bardzo podobny problem i po paru tygodniach wszystko mu sie unormowało