U mnie tez częściowe ale takich zaleceń nie miałem. To dosyć ryzykowne w przypadku nocnych wzwodów.Ja po częściowym miałem napletek pod żołędziem cały czas , lekarz mówił że tak mam miec aby się rozciągało .
Czy jest to możliwe że goi się gorzej przez to że pije za mało wody? Na kartce z wypisem miałem napisane zalecenie żeby pić więcej wody, teraz mi się to właśnie przypomniało, w ostatnim tygodniu ledwo 1,5l wody piłem dziennie (czasami mniej)
Szwy miałem nierozpuszczalneU mnie tez częściowe ale takich zaleceń nie miałem. To dosyć ryzykowne w przypadku nocnych wzwodów.
Ja zdejmuję napletek tylko rano i wieczorem wtedy psikam okolice szwów Octeniseptem a w ciągu dnia nic tam nie robięSzwy miałem nierozpuszczalne
Powiedziałem że właśnie stosuje Octenisept, natomiast lekarz powiedział że na własną rękę nie ma co się leczyć dlatego przepisał Neomycinum (przy wypisie ze szpitala po operacji dostałem zalecenie używania Neomycinum TZF w aerozolu)Mnie to zadziwia jak różne są pozabiegowe zalecenia lekarzy dotyczące przecież tego samego przypadku jakim jest usunięcie napletka.
Czytałem ze komuś lekarz pozwoli umyć siura dopiero po tygodniu. Mi po drugim dniu zalecił codziennie moczyć pol godziny w wodzie.
Teraz słyszę ze Octenisept jest niedobry kiedy większość wlasnie to poleca.
Czasami mam wrażenie ze oni celowo takie różne zalecenia dają by człowiek myślał ze coś oryginalnego to na pewno lekarz wie więcej niż reszta..
Nie dajmy się zwariować. Rana jak każda inna w chirurgii..
Znaczy od dwóch dni lekko krwawi z okolic węzidełka oraz prawej strony pracia (nie ma tego dużo ale jednak jest). Wydaje mi się że to wina nocnych erekcji. Mówiłem o tym ale doktor powiedział że coś takiego jest normalne. Co do opuchlizny mówił że może się to utrzymywać miesiąc.Moim zdaniem bez sensu jeśli nic się nie dzieje. To antybiotyk interwencyjny gdy masz już problem. Do codziennej pielęgnacji zachowawczej jest octenisept.
Dobra tylko jeszcze pytanko, skoro mam dwa razy dziennie psiukać tym Neomycinum (rano/wieczór) to kiedy najlepiej robić okłady z Rumianku? W ciągu dnia?Rob jak lekarz zalecił. My sobie możemy tutaj mędrkować. Żaden z nas tu nie ma dyplomu z medycyny.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
T | Obrzezanie Laserem | Obrzezanie | 7 | |
T | PP Clinic Lublin - Obrzezanie | Stulejka | 15 | |
M | Stulejka - obrzezanie. Wątpliwości | Przed zabiegiem obrzezania | 15 | |
O | Obrzezanie całkowite a częściowe | Obrzezanie | 2 | |
K | Obrzezanie | Obrzezanie | 51 |