Szczypanie cewki
Cześć, jestem tu nowy , mam na imię Jacek , mój objaw to ciągłe szczypanie cewki moczowej po oddaniu moczu . W nocy śpię nic nie szczypie , jak leżę w dzień na kanapie również nic nie szczypie , , już mam normalnie dosyć. Trochę opiszę, mocz , krew , posiew moczu , Usg jamy brzusznej ok , lekko powiekszona prostata , nie bolesna , PSA w normie , badanie Per rectum Ok , poszedłem do jednego urologa zalegania moczu nie ma , słaby był tylko wynik uroflometrii, dostałem leki na prostatę , a diagnoza szczypanie cewki od kręgosłupa , Drugi urolog to samo nerw kręgosłupa naciska na pęcherz I cewkę moczową i stąd to szczypanie, ,oje badanie RTG : Rentgenogramy kręgosłupa L/S wykazują znaczne zwężenie krążka miedzykregowego L5/s1 w wyniku dyskopatii. Uogolnione początkowe zmiany zwyrodnieniowe z drobnymi tworzącymi się osteofitami na krawędziach trzonów kręgowych .Urolog zalecił basen , niestety nie mogę uczęszczać na pływalni , poszedłem do lekarki od fizjoterapii, zaleciła ćwiczenia dna miednicy napinajace i rozluzniajace, takie jakbym miał mocz wstrzymać podczas sikania. Jeden dzień dopiero próbuje i na razie nic , aha zażywam Alpragen , 0,5 mg , jest to lek przeciwlękowy, coś jak Relanium , po nim to szczypanie łagodnieje,ale przecież nie można brać tego syfu do końca życia, wczoraj jak byłem na imprezie i piłem drinki nie biorąc tego leku , to myślałem , że mi się ta cewka zapali , proszę o wypowiedzi co proponujecie, pozdrawiam , może Pan Piotr fizjoterapeuta coś poradzi , nic mnie nie boli , nie mam parcia na pęcherz nie chodzę często do toalety , w nocy wcale, tylko to szczypanie tej cewki , piszecie tu o ćwiczeniach , proszę podpowiedzcie coś, normalnie z tym żyć się nie da .