Byłem pacjentem Pana Piotra.
Miałem 10 zabiegów elektrostymulacji mięśni dna miednicy oraz zabiegi manualne, masaże ,uciskanie. W domu korzystałem z elektrostymulatora.
Czas trwania terapii wynosił razem prawie dwa miesiące. Chodziłem w tym roku czerwiec, lipiec. Może powinienem dłużej chodzić na te terapie ale mój budżet tego nie udźwignął. Na pewno zostałem nakierowany przez Pana Piotra co może wywoływać moje dolegliwości i co można z tym zrobić.
Moje dolegliwości to bóle podbrzusza, częstomocz, wąski strumień moczu, bóle kręgosłupa lędźwiowego.
Czy mi terapia pomogła - ulgę czułem po terapii manulanej, masażach, uciskach, ćwiczeniach w domu. Elektrostumulacja nie wiem czy miała jakiś wpływ, na pewno pod czas zabiegów elektrostumulacji wychodziło, że nie mogę do końca rozluźnić mięśni.
Po zakończeniu terapii bóle powróciły ale były mniejsze i trwały krócej, zacząłem więcej się ruszać, ćwiczyć w domu, ćwiczenia na rozciąganie, były tutaj podawane linki do takich ćwiczeń, brałem korzeń arktyczny po którym zauważyłem też poprawę.
Na dzień dzisiejszy mój stan jest taki, bólu podbrzusza praktycznie nie mam, bóle kręgosłupa też ustąpiły, cząstomocz powraca, wąski strumień z tym to różnie . Poprawiła mi się również erekcja.
Mi na pewno pomagają ćwiczenia i bycie w ruchu. Nie mam takiego zaparcia żeby ćwiczyć codziennie ale jak bym miał to może było jeszcze lepiej.