Dobra , bo chce mi się coś napisać, otóż znacie mój problem ,mam tylko jeden objaw - szczypanie cewki po oddaniu moczu.Posiewy ujemne wszystkie, zero bakterii, wiele osób pisze, że szczypanie cewki to mimo wszystko bakterie i osoby które miały bakterie po wyleczeniu u nich ten objaw zniknął, prawdopodobnie u mnie problem leży gdzie indziej , Lekarz zdjagnozował u mnie Spodziectwo, jest to zwężenie ujścia cewki moczowej - mam to od dziecka , jednak teraz gdy powiększyła mi się prostata jest wieksze ciśnienie w cewce moczowej I wypływający z niej mocz uderza o zamknięta cześć góry prącia i robi zamieszanie w cewce , robi w niej tzw. turbulencje i przez to szczypanie, również cofajacy się mocz , może chemicznie podrażniać prostatę która przenosi to na cewkę , w Maju czeka mnie zabieg nacięcia tego ujścia i lekarz mówi, że jest to na 95% przyczyna, Reasumując Wasze wpisy , że w cewce są bakterie skoro ich nie ma i w prostacie również nie ma , to gdzieś musi być ta przyczyna, w szpitalu mam mieć w trakcie zabiegu robioną również cystoskopie dla zbadania całej cewki i chyba też pęcherza moczowego, liczę, że mój problem zniknie , aha ja zażywam alfa blokery to trochę lepiej tylko góra fiuta szczypie , bo bez nich paliła mnie cała cewka , u mnie zawsze wychodziła zła uroflometria czy z lekami czy bez , zawsze był słabszy strumień moczu a teraz jak prostata wieksza to problem jest,
Drodzy forumowicze , ja sam mam cystoskofobie, ale moze warto jednak zrobić to badanie , żeby coś wykluczyć, u mnie wrodzona wada jest widoczna bez wziernikowania, ale może u niektórych ludzi jest wada anatomiczna cewki i nawet o tym nie wiedzą. Pozdr . Jacek
P.s i ja też myślałem , że posiewach bakterii brak to jest ok.Zawsze jest gdzieś ta przyczyna , mam nadzieję , że w moim przypadku ta właśnie okaże się trafiona.
Drodzy forumowicze , ja sam mam cystoskofobie, ale moze warto jednak zrobić to badanie , żeby coś wykluczyć, u mnie wrodzona wada jest widoczna bez wziernikowania, ale może u niektórych ludzi jest wada anatomiczna cewki i nawet o tym nie wiedzą. Pozdr . Jacek
P.s i ja też myślałem , że posiewach bakterii brak to jest ok.Zawsze jest gdzieś ta przyczyna , mam nadzieję , że w moim przypadku ta właśnie okaże się trafiona.
Ostatnia edycja: