• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zapalenie prostaty

lukasz34225

New member
Witam wiem że na tym forum są osoby bardzo doświadczone dlatego proszę o pomoc. Nie stać mnie na leczenie u dr. Gołąbka. Chciałbym wykonać diagnostykę prostaty. Nie wiem czy jest Warszawie urolog ktory wykona mi test stameya i później będę mógł zawieść osobiście materiał do badania do badbag ? Chciałbym wiedzieć czy oprócz dr Gołąbka i Szmera są jeszcze inni lekarze którzy znają się na tym temacie i nie podają antybiotyków tak jak większość na 10 dni bez antybiogramu ? Dziękuję za każdą pomóc nie ukrywam że zaczynam mieć depresję.....:(

Witam , jestem po dwóch wizytach u Doktora Gołąbka , po wymazie z gruczołu krokowego oraz pełnej diagnostyce w Badbaku wyszly mi dwie bakterie - Fecalis oraz streptococcus agalactiae przy czym tego drugiego jest więcej. Dostałem skierowanie na autszczepionke która ma być wykonana w CBM w Krakowie oraz antybiotyk Linezolid.
Po antybiotyk wyebram się do Republiki Czeskiej, ktoś kupował tam i może podzielić się doświadczeniami? Czy w aptekach robią jakie problem ?
Druga sprawa, czy macie kogoś z Krakowa kto robi zastrzyki w przypadku podania autszczepionki? Dzwoniłem do POZ ale pielęgniarka stwierdziła że nie poda jeżeli nie mam skierowania od ich lekarza.

Ostatnia edycja:

LXIV

Member
Witam wszystkich
Że na forum są osoby które leczą się wiele lat na zapalenie prostaty to wiem bo sam do nich należę.
Ale czy są takie osoby, które w czasie antybiotykoterapii ani po niej nie odczuli żadnej nawet krótkotrwałej poprawy,a nawet odnieśli wrażenie że po antybiotykach jest gorzej. Nie chodzi o skutki uboczne ze strony przewodu pokarmowego, tylko o dolegliwości ze strony prostaty.

lukasz34225

New member
Czy doktor Gołąbek zalecał jakieś inne badania pezy próbie stameya ? Jaki jest koszt tej szczepionki i ile opakowań tego leku linezolid przepisał doktor ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

lukasz34225

New member
Dziękuję za odpowiedzi proszę tylko o podanie kosztów do tej pory tj badania w badbak próba stameya i dwie wizyty bez leków. Chciałbym wiedzieć czy mnie będzie stać na taką terapię

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@lukasz34225 próba 1800, dwie wizyt to 3000+ plus badania w badbak 2000. Byłem u 4 lekarzy wcześniej i zrobię wszystko żeby pozbyć się bólu. W posiewach nic nie wychodziło już , dopiero w próbie te same bakterie co na samym początku.

pelesos

Active member
@kolejnyten Autoszczepionkę powinien podać ten lekarz , który ja zalecił. Zrzucanie odpowiedzialności na lekarza w POZ to przesada. Jeżeli po szczepionce będzie reakcja alergiczna, to kto będzie odpowiedzialny ?
Co do proby Stameya w cenę 1800 wchodzi samo wykonanie i pobranie materiałów do badań ? Czy posiewy i antybiogram tez jest w tej cenie ?
Bardzo ostrożnie należ interpretować wyniki badan mikrobiologicznych , bo w tych wszystkich procedurach łatwo jest "zabrudzić" próbę bakteriami ze skory.

pelesos

Active member
Autor postu mian nie napisał cyt "wyszly mi dwie bakterie - Fecalis oraz streptococcus agalactiae przy czym tego drugiego jest więcej",

@pelesos wiem i być może tak będzie, ale nie będę miał możliwość jeździć do lekarza przez cały czas podawania szczepionki dlatego chciałem się zorientować gdzie znajdę gabinet zabiegowy który taka szczepionkę będzie mógł podwac

Grom

Well-known member
(...) Ale czy są takie osoby, które w czasie antybiotykoterapii ani po niej nie odczuli żadnej nawet krótkotrwałej poprawy,a nawet odnieśli wrażenie że po antybiotykach jest gorzej. Nie chodzi o skutki uboczne ze strony przewodu pokarmowego, tylko o dolegliwości ze strony prostaty.
Jak antybiotyk jest dobrze dobrany to efekt powinien być zawsze, choćby krótkotrwały.
Co do dolegliwości od prostaty i ze strony przewodu pokarmowego to niestety te dwie sprawy przenikają się wzajemnie. Pamiętam, że ja miałem taki parszywy objaw, że będąc przez np. miesiąc bezobjawowym, po stresującym tygodniu najpierw bolały mnie jelita w lewym boku. Po dwóch dniach przychodził ból odbytu a za chwilę zaczynała prostata. Tak samo było w drugą stronę, gdy bolało mnie jądro i prostata zaraz włączały się jelita. Na szczęście wybicie bakterii przerwało ten łańcuch ale gdyby nie porzucenie stresującego stylu życia takiego efektu mogłoby nie być. Przez nieszczelne zaognione jelito kolejne bakterie wlazłyby do prostaty. Współczuję braku poprawy bo to na pewno cholernie frustrujące 😐

LXIV

Member
Jak antybiotyk jest dobrze dobrany to efekt powinien być zawsze, choćby krótkotrwały.
Co do dolegliwości od prostaty i ze strony przewodu pokarmowego to niestety te dwie sprawy przenikają się wzajemnie. Pamiętam, że ja miałem taki parszywy objaw, że będąc przez np. miesiąc bezobjawowym, po stresującym tygodniu najpierw bolały mnie jelita w lewym boku. Po dwóch dniach przychodził ból odbytu a za chwilę zaczynała prostata. Tak samo było w drugą stronę, gdy bolało mnie jądro i prostata zaraz włączały się jelita. Na szczęście wybicie bakterii przerwało ten łańcuch ale gdyby nie porzucenie stresującego stylu życia takiego efektu mogłoby nie być. Przez nieszczelne zaognione jelito kolejne bakterie wlazłyby do prostaty. Współczuję braku poprawy bo to na pewno cholernie frustrujące 😐
Ja się zastanawiam czy postanowiona mi diagnoza nie jest błędna. Antybiotyk na podstawie antybiogramu z BadBak i niewspółpracujących z nim lekarzy. W czasie terapii prawie trzymiesięcznej biorę autoszczepionkę z CBM + Haiprekx nie wspomnę już o suplementach i nic absolutnie nic w kierunku poprawy. Zmienił się jakgdyby ale w ostatecznym rozliczniu na gorzej ???????
Jestem po zabiegu Holeb czyli tej prostaty prawie mie mam.

@Grom mam uczycie jakby ktoś mi coś wkładał do cewki moczowej i uczcie gorąca w kroczu za jądrami. Mam tak że 2 dni nic nie czuje a później się odpala na 3-4 dni I to jest bardzo nieprzyjemne. Ale przed biseptolem w listopadzie strasznie bolały mnie jądra.

Ostatnia edycja: