Witajcie, przeczytałem sporo wpisów i jestem rozbity informacją ,że praktycznie nikt się nie wyleczył... Mam 46l przypadłość rozpoczęła się w Lipcu na wakacjach - zmarzłem na wietrze stojąc nad morzem, kolejno po 2 dniach pojawił się objaw pieczenia w kroczu i bólu podbrzusza, po kilku dniach pieczenie przechodziło w okolice odbytu a podbrzusze przestało boleć, pojawiło się pieczenie u podstawy członka. Przestraszyłem się, 1 wizyta u urologa = Cipronex na 4t bez stwierdzenia przyczyn, po 2 t odstawiłem bo fatalnie zacząłem się czuć. Objawy nadal podobne, 2 urolog = vit b12 i brak diagnozy sugerowana wizyta u fizo z miednicą miesza i rozciąganie. Wprowadziłem w tym czasie zioła na prostatę, tabletki suple, kurkumy i inne. Objawy zmniejszyły się ale były odczuwalne. Więc przeszukałem internet i trafiłem do doc T. Gołąbka. Tutaj = podążenie zapalenia prostaty, prostata wg doc. lekko spulchniona w 1 czesci, przyrost znikomy, zlecone wszystkie badania wymaz, posiew w Badback w-wa. oraz próba stameya, i tak Stameya nie zrobiłem jeszcze bo się obawiam ze się pogorszy jak bedzie nacisk.
Co do wyników to : wyszła bakteria w cewce Gardnerella vaginalis reszta czysto, -wynik PSA 0,539 , fpsa/psa 53% , PSA wolny 0,28, morfologi inne wszystko w normie, docent powiedział że musi byc próba stameya aby mógł podjąc leczenie. Jak się czuję obecnie - jest poczucie jakieś kólki w kroczu ale nie zawsze, lekkie mrowenie w kroczu, doszło pieczenie co jakis czas posladków i wew ud pod pośladkami takie dość przenikliwe, parcie na pęchrz intensywne gdy jest pełen, strumien moczu normalny. Drodzy Panowie proszę o podpowiedzi wskazówki :
1. czy jest szansa na wyleczenie i powrót do pełnego zdrowia
2. kogo w polsce polecacie do diagnozowania tej przypadłosći lub w UE z sukcesami ? czytałem że w Moskwie jest klinika z super efektami-szukam.
3. nie wiem czy pieszenie posladów ma z tym ziwazek ale boje się innych żeczy... choć
4. czy warto Tomograf zrobić lub MR
5. czy póba stameya miała jakieś skutki uboczne u Was
6. czy moje poziomy PSA są w normie wg. Was
7. co robić samemu jak moge sobie sam pomóc ?
Dziękuję i życzę Dużo Zdrowia na 2024 !