okresowo:Witam "zaprzyjaźnionych" z feakalisem.
Jakie macie główne objawy zakażenia, czy są jakieś wydzieliny, wycieki i czy są różne stany nasilenia w ciągu doby.
Dodam, że gdy mocniej siądę na czymś twardym, to czuję ucisk i pieczenie kości, to jest miejsce tkliwe między moszną, a odbytem, które promieniuje na cewkę. Pewnie do tego doszedł problem mięśniowy, czyli tak, jakby stan zapalny rozprzestrzenił się na okoliczne mięśnie, tkanki(?).okresowo:
- częstomocz
- bolesny orgazm
zawsze:
- pieczenie cewki po oddaniu moczu (im bardziej stężony, tym pieczenie jest większe)
- pieczenie i dyskomfort w cewce po wytrysku
- galaretkowate nasienie z grudkami, czasem o nieco wodnistej konsystencji
- pieczenie odbytu po wypróżnieniu
- uczucie podrażnienia cewki głęboko po oddaniu moczu (jakby mechaniczne uczucie podrażnienia)
- zaczerwienione ujście cewki
- fetor z cewki po oddaniu moczu
Objawy nasilają się po alkoholu, napojach słodkich typu Pepsi, ostro przyprawionych potrawach.
Wszyscy polecają Gołąbka (chyba w Warszawie przyjmuje?) i Szmera (w Krakowie). Ja leczę się aktualnie u dr Łogina, też znany lekarz (przyjmuje w Nowy Sącz/Tarnów/Bochnia). Jest uczciwy i ma dość dobre podejscie do pacjenta. Co do jego skuteczności słyszałem mieszane opinie, czytałem tu wpis jednego użytkownika że jemu nie pomógł. Jak mi nie pomoże to pójdę do Szmera. Choć póki co mój stan jest znacznie lepszy niż gdy to się zaczęło.Można dodać, do listy ból najądrzy i bolesny wytrysk w obrębie cewki moczowej.
Kolejne pytanie do was towarzysze niedoli.
Mnie powiedział lekarz a nawet dwóch że to normalna bakteria. I dostałem jakis antybiotyk na tydzień nawet dwa razy na tydzień. Posiew wyszedł czysty potem, z tym ze teraz zczailem że to był normalny tlenowy posiew. To posiewy nasienia. Mam antybiotyk wypisany jaki jeść dostałem dwa razy inny. Mam wszystkie wymienione objawy. Plus kilka innych. Panowie, ktoś poleci lekarza który podejdzie do tematu poważnie? To totalnie od kilku lat obniża komfort życia, nie chce bolącego żołędzia, galaretek i innych do końca życia.
Pozdrawiam i wytrwałości panowie!
To znaczy u doktora Łogina w Nowym SączuJa też się u niego leczę jakoś narazie mi pomaga
Mi nie pomógł, a półtora roku do niego chodziłem. Na pewno ma większą wiedzę niż inni lekarze, ale niestety też popełnia wręcz książkowe błędy i wypisuje antybiotyki na 10-15 dni, "a potem zobaczymy".Wszyscy polecają Gołąbka (chyba w Warszawie przyjmuje?) i Szmera (w Krakowie). Ja leczę się aktualnie u dr Łogina, też znany lekarz (przyjmuje w Nowy Sącz/Tarnów/Bochnia). Jest uczciwy i ma dość dobre podejscie do pacjenta. Co do jego skuteczności słyszałem mieszane opinie, czytałem tu wpis jednego użytkownika że jemu nie pomógł. Jak mi nie pomoże to pójdę do Szmera. Choć póki co mój stan jest znacznie lepszy niż gdy to się zaczęło.
To akurat prawdaMi nie pomógł, a półtora roku do niego chodziłem. Na pewno ma większą wiedzę niż inni lekarze, ale niestety też popełnia wręcz książkowe błędy i wypisuje antybiotyki na 10-15 dni, "a potem zobaczymy".
okresowo:
- częstomocz
- bolesny orgazm
zawsze:
- pieczenie cewki po oddaniu moczu (im bardziej stężony, tym pieczenie jest większe)
- uczucie podrażnienia cewki głęboko po oddaniu moczu (jakby mechaniczne uczucie podrażnienia)
Objawy nasilają się po alkoholu, napojach słodkich typu Pepsi, ostro przyprawionych potrawach.
Witam, pytam bo zaczynam mieć wątpliwości co do postawionej diagnozy, więc chcę porównać objawy.okresowo:
- częstomocz
- bolesny orgazm
zawsze:
alkohol rozluźnia mięśnie i znieczula dlatego czujesz ulgę. Jednak po co kolejne terapie antybiotyków skoro nadal pozwalasz sobie na kilka piwek które dostarczają cukier będący pożywką dla bakterii i osłabiają jelita przez które w większości naszych przypadków przenikają bakterie. Błędne koło zabijasz bakterie i zapraszasz nowe.Napoi typu kola nie piję, a po kilku piwach paradoksalnie poprawa która utrzymuje się dość długo ?
Zaczynam wątpić w diagnozą tych „najmądrzejszych” i zresztą inni urolodzy też. Przeszedłem nie liczyłem, ale pewnie ok. 10 długoterminowych terapii antybiotykowych w tym wlewy dożylne i nic absolutnie nic w kierunku poprawy, nawet na chwilę.
Dobre winko jak pocignął do 107 latWino zabija! W Hiszpanii zmarł słynny winiarz Antonio Garcia. Codziennie wypijał 1,5 litra własnego wina. W końcu zły nawyk go zabił. Wino zabija powoli, ale nieuchronnie! Antonio Garcia zmarł w wieku 107 lat
Demotywatory to śmieszne, ironiczne i poważne plakaty - obrazki o życiu, miłości, dzieciństwie i dorastaniu, animowane gify, śmieszne i ciekawe filmy. Aktualności i przegląd internetu, cytaty.demotywatory.pl
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |