Gdybym ja nie wszedł trzem lekarzom w kompetencje nie byłbym dzisiaj zdrowy.Nie będę wchodził lekarzowi w kompetencje.
Niemniej powodzenia i daj znać jak wyzdrowiejesz
Gdybym ja nie wszedł trzem lekarzom w kompetencje nie byłbym dzisiaj zdrowy.Nie będę wchodził lekarzowi w kompetencje.
Audiogram nie wyleczy z uszkodzenia słuchu po aminoglikozydach, da jedynie ograniczoną odpowiedź jak duże uszkodzenie nastąpiło. Ja ostatnio bardzo wysoko cenię swój słuch i od aminoglikozydów będę prawdopodobnie całe życie stronił, bo jeżeli szumy nasilą mi się jeszcze bardziej to nie wytrzymam psychicznie tego. Nie wiem czy warto "handlować" słuchem za prostatę, ale ta decyzja należy już do zainteresowanych. Osobiście uważam, że nie warto, bowiem gwarancji poprawy po tych antybiotykach nie ma, a gdy wystąpią te podłe skutki uboczne związane ze słuchem, to mogą one pozostać do końca życia.No jak ja szukałem informacji o szumach usznych to właśnie sporo osób jako dzieci dostawało gentę i mają szumy do dziś.
Jest hipoteza, że można mieć podatność genetyczną na ten lek i wtedy nawet powolny wlew nie pomoże, grunt to nie wpadać w panikę, obserwować czy w ciszy coś nie piszczy, zawsze można prywatnie od ręki zrobić audiogram.
Na szczęście dawka jest co 24h, więc jest na to czas.
A jaka masz dawkę, konkretną tej ampy i genty ?Ja nie mam wyjścia bo mam zakażenie członka, cewki, od tego zakażenia mam neuropatie i bóle całego ciała, drgania mięśni, kłucia w prostacie, tak nie da się żyć.
Jedyna inna opcja jest linezolid tylko że jest drogi. Zresztą jest możliwość że dr Szmerem zmienimy gentę na amikacynę która jest bezpieczniejsza.
Diagnostyka, przyszpitalne laboratorium w Rzeszowie.Gdzie robiłeś te badania?
Tragiczny antybiogramPosiew beztlenowy z prostaty - miał ktoś do czynienia z tymi bakteriami? Co sądzicie?
Jeszcze się z nim nie kontaktowałem.A lekarz co na takie wyniki?
Ty miałeś jakiś zabieg lub badanie inwazyjne? Takie mało spotykane bakterie to często kwestia zakażenia szpitalnego. Do tego actinomyces, które też miałem mogą tworzyć biofilm i raczej osiadają na jakiś implantach, czy wkładkach antykoncepcyjnych u kobiet. Nie zmienia to faktu, że nieliczny wzrost może po prostu wskazywać na zanieczyszczenie próbki.Posiew beztlenowy z prostaty - miał ktoś do czynienia z tymi bakteriami? Co sądzicie?
Także biorę pod uwagę zanieczyszczenie próbki. Dołączę mimo wszystko do kompletu badań. Prawie 3 lata temu, w 2020 r. miałem zabieg wydłużania wędzidełka w szpitalu. Od tamtej pory moje dolegliwości związane z infekcjami cewki (lub pewnie już prostaty) zaczęły narastać. Materiał był na podłoży prawie 2 tygodnie w laboratorium.Ty miałeś jakiś zabieg lub badanie inwazyjne? Takie mało spotykane bakterie to często kwestia zakażenia szpitalnego. Do tego actinomyces, które też miałem mogą tworzyć biofilm i raczej osiadają na jakiś implantach, czy wkładkach antykoncepcyjnych u kobiet. Nie zmienia to faktu, że nieliczny wzrost może po prostu wskazywać na zanieczyszczenie próbki.
to jest jakiś trop. Nie ma 100% gwarancji, ale mimo wszystko szpitale to wylęgarnia takich drobnoustrojów. powodzenia w leczeniu!Także biorę pod uwagę zanieczyszczenie próbki. Dołączę mimo wszystko do kompletu badań. Prawie 3 lata temu, w 2020 r. miałem zabieg wydłużania wędzidełka w szpitalu. Od tamtej pory moje dolegliwości związane z infekcjami cewki (lub pewnie już prostaty) zaczęły narastać. Materiał był na podłoży prawie 2 tygodnie w laboratorium.
Polecam posłuchaćZacytuj proszę ten post dr Dąbrowskiej, bo zupełnie nie wiem co masz na myśli. Identycznej drogi do zdrowia/komfortowego życia nie ma dla wszystkich. Sam musisz znaleźć swoją i nie pozostaje Ci nic innego jak próbować różnych sposobów na własną rękę. Jedyne co mogę polecić to terapia wielotorowa, tzn. nie tylko trucie się samymi antybiotykami, ale dodatkowo: ćwiczenia, zmiana stylu życia na zdrowszy, suplementacja różnych substancji i, co moim zdaniem najtrudniejsze, praca nad psychiką. Co do laboratorium w Warszawie to się nie wypowiem, bo nigdy nie korzystałem z usług laboratoriów w tym mieście - mieszkam zbyt daleko.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |