ale dobrze Ci odpowiedział, bo tak jest. Są dostępne gadania wskazujące, że sama obecność bakterii to za mało. Pozostaje jeszcze reakcja organizmu na dany patogen, a to ta reakcja wywołuje stan zapalny.Ja Ci powiem, co powiedział mi jeden z urologów.
Byłem u wielu i trafiali się tacy, którzy uważali, że jestem zdrowy.
Ja jednak mam objawy choroby i mówię: "Panie doktorze, ale przecież w wynikach wychodzą bakterie".
Na to doktorek: "Gdyby każdego mężczyznę przebadać, to coś by wyszło".
Takich mam lekarzy
EhRuchanie tylko w gumie do czasu pewnego wyleczenia się i nie polecam robić tego bez gumy w trakcie brania antybiotyków i po ich. Zapraszasz w ten sposób nowych (nieproszonych) gości w pusty dom i będziesz się bujał z tym do końca życia, jak nie zadbasz o zabezpieczenie się. Twoja kobieta może być bezobjawowym nosicielem e. faecalisa, a Tobie on zrobi z dupy jesień średniowiecza.
to zależy od flory bakteryjnej partnerki. Jeśli jej flora jest ok to czasem stosunek bez gumy może być pomocny. Ja to przerabiałem i na dzień dzisiejszy bakterie, które są względnie neutralne (staphylococcus epidermidis) w ogóle już w nasieniu u mnie nie występują.Ruchanie tylko w gumie do czasu pewnego wyleczenia się i nie polecam robić tego bez gumy w trakcie brania antybiotyków i po ich. Zapraszasz w ten sposób nowych (nieproszonych) gości w pusty dom i będziesz się bujał z tym do końca życia, jak nie zadbasz o zabezpieczenie się. Twoja kobieta może być bezobjawowym nosicielem e. faecalisa, a Tobie on zrobi z dupy jesień średniowiecza.
10*4 to duże miano bakterii. Nie uznałbym tego za zanieczyszczenie. Powiem inaczej, ja miałem Klebsille Oxytoce w mianie 10*3 i był sajgon w prostacie. Teraz pytanie, czy któraś z wymienionych bakterii aby na pewno nie powoduje tego zapalenia. Zwłaszcza, że większość gronkowców powoduje jednak problemy z równowagą mikrobioty.Mi teraz wyszło z posiewy moczu 10 do 4 mieszana flora i trzy bakterie enterococuss spp, staphylococuss spp i micrococuss spp. Laboratorium nie zrobiło antybiogramu bo uznali to za zanieczyszczenie bo głównie dominuje jedna bakteria. Śmieszne to wszystko bo robiłem wcześniej badania nie wychodziło nic. Mogę wysłać mocz i nasienie do Stanów (2200 zł) ale zastanawiam się w sumie czy i to będzie miarodajne i jest tak że wyjdzie jedna potem następna błędne koło.
Pomocny w sensie, że flora partnerki nam pomoże?to zależy od flory bakteryjnej partnerki. Jeśli jej flora jest ok to czasem stosunek bez gumy może być pomocny. Ja to przerabiałem i na dzień dzisiejszy bakterie, które są względnie neutralne (staphylococcus epidermidis) w ogóle już w nasieniu u mnie nie występują.
tak było w moim przypadku, bo to wszystko zależy od flory bakteryjnej partnerki. Jeśli kobieta ma problemy typu upławy, czy inne problemy ze śluzem to stanowczo odradzałbym seks bez zabezpieczenia. Od wcześniejszej partnerki najprawdopodobniej zaraziłem się bakteriami, więc trzeba uważaćPomocny w sensie, że flora partnerki nam pomoże?
W lutym na początku choroby wyszedł mi staphylococuss spp 10 do 3.10*4 to duże miano bakterii. Nie uznałbym tego za zanieczyszczenie. Powiem inaczej, ja miałem Klebsille Oxytoce w mianie 10*3 i był sajgon w prostacie. Teraz pytanie, czy któraś z wymienionych bakterii aby na pewno nie powoduje tego zapalenia. Zwłaszcza, że większość gronkowców powoduje jednak problemy z równowagą mikrobioty.
O infekcji.Zrobiłem dzisiaj ponownie badanie ogólne moczu I wynik mnie zaniepokoił choć dolegliwości mam mniejsze niż w chwili gdy badanie moczu wychodziło lepiej.
Dość liczne Pasma śluzu
Dość liczne bakterie
Krwinki białe 3-6 norm 0-4
Krwinki czerwone świeże 2-5 norm 0-1
Krwinki częściowo wyługowane pojedyncze
Reszta ok ciężar 1.020
pH 6
O czym to może świadczyć? Urolog zalecił powtórzenie badania.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |