Hej,
Dziś miałem pierwszą wizytę u dr Gołąbka. Wrażenia bardzo dobre.
Po pierwsze fajna atmosfera. Doktor od razu przechodzi na Ty, można pobluźnić i pożartować.
Podejrzewam, że pierwsza wizyta wygląda u wszystkich podobnie. Po relacjach kolegów wiedziałem czego się spodziewać więc zaskoczeń nie było.
Generalnie wizyta zaczna się od wywaiadu. Doktor pyta bardzo szczegółowo o wszystkie objawy, dolegliwości i epizody. Można pokazać dotychczasowe badania. Myślę, że w moim przypadku wywaiad trwał około 20 min. Później miałem badania - USG nerek, pęcherza, moszny. Sprawdzenie zalegania moczu po mikcji. Na koniec badanie prostaty per rectum. Po badaniach Doktor podsumował swoje obserwacje. Następnie omówił krótko anatomie i możliwe przczyny choroby. Na końcu dostałem standardowo skierowanie na megapakiet w Badbaku i próbę. Będziemy rozmawiać dalej po wynikach.
Z istotnych ważnych wiadomosci dla mnie - posiew po antybiotyku ( w moim przypadku Levoxa) robimy po 4 tyg. Ja zrobiłęm po niecałych dwóch i wyszło jałowo. Wiadomo jak badania w Badbaku kosztują więc w sumie to przewaliłem kasę.
Generalnie jestem bardzo zadowolony i nie żałuję. Jeszcze po wizycie sobie 10 min pogadaliśmy prywatnie już na inne tematy.
Jestem strasznie ciekawy jak tam wypadie wizyta u Ciebie Jerzy. Dawaj znać!