Idę we czwartek do urolog i pogadam o tym, może coś na receptę mi przepisze, a jeszcze do gastrolog się wybieram ale termin mam na luty, pokaże jej gastroskopie i kolonoskopie, może też mi coś przepiszę.
Tak od tej Pani z Labolatorium dostalem.Wymazowka była z podłożem transportowym ?
Ja też podejrzewałem candidie u siebie, ale wymazy, posiewy i nawet proba stameya tez była przeprowadzana pod kątem grzybów i nigdy nic nie wykryto. Zrobiłem też wymaz z jamy ustnej I wyszło candida wzrost średnio obfity, jednak lekarze mówią że candide ma każdy w jamie ustnej a wzrost średnio obfity nie świadczy o grzybicy. Więc ja odpuściłem ten temat.Witam
Ponieważ od 2 lat też zmagam się z zapalanie przewlekłym prostaty czytam ten ulubimy wątek.
Przeszedłem jak wielu z Was
- najpierw Levoxa wytrzymałem 21 i było tylko gorzej
- czopki Proxelan - niestety na jakiś składnik uczulenie - tyłek swędzi jest gorzej niż lepiej
- miedzy czasie medycyna naturalna - soki, witaminy, minerały, masaże, akupunktura, pijawki, jodyna, woda utlenione, naświetlania IR, zioła - czystek, gojnik, wierzbownica, palma sabałowa,olejki eteryczne, woda zasadowa, soda oczyszczona, kąpiele w różnych roztworach, szczotkowanie, zapper itd itp, nawet 14 dni głodówki tylko na wodzie
po 2 latach oprócz powiększenia prostaty do 28 ml normalna 25ml od stanu zapalnego nie udało się mi go zlikwidować.
Po roku od rozpoczęcia antybiotykoterapii zaczęły się kłopoty z jelitami, złe trawienie wzdęcia bóle w okolicach pępka - myślę wrzody dwunastnicy lub coś z odźwiernikiem - gastroskopia i elegancko tylko oczywiście helico. Dla mnie to żadne wskazanie bo 85% w Polsce ma helico a leczenie standardem akademickim inhibitor pompy protonowej i Pylera to się przestraszyłem jak to ludzie przechodzą.
I tak czytając to forum i inne dochodzę do wniosku skoro tak ciężko wykryć co powoduje zapalenie (oprócz terapii Jerzego W) czy rozważaliście, ze to nie bakterie ale grzyby - dobrze znana jedna z odmian candida.
Idealnie się rozwija w nadmiarze przy braku konkurencji - czyli trujemy bakterie wszelkimi możliwymi antybiotykami i nic, za to dochodzą, biały język, róże inne grzybice , łupież, wzdęcia nie określone bóle i dalej szukamy bakterii by dalej ją wytruć.
Przerost candida jest niestety bardzo trudny do likwidacji bo na antybiotyki przeciwgrzybiczne szybko się uodparnia a lubi bardzo węglowodany ( no weź je wyeliminuj z jadłospisu ) i rozsiewa zarodniki które bez pożywania potrafią przetrwać do 2 lat, czyli tylko czekają na okazję do jedzena a potem mnoża się na potęgę.
czy ktoś z Was robił posiewy na grzyby ? lub próbował iść tą drogą czyli zwalczać infekcję grzybiczną zamiast bakteryjną ? wg mnie warto rozważyć ten kierunek jak pomysły się kończą
Jak rozmiec po roku od rozpoczęcia antybiotykoterapii zaczęły sie problemy z jelitami ?Witam
Ponieważ od 2 lat też zmagam się z zapalanie przewlekłym prostaty czytam ten ulubimy wątek.
Przeszedłem jak wielu z Was
- najpierw Levoxa wytrzymałem 21 i było tylko gorzej
- czopki Proxelan - niestety na jakiś składnik uczulenie - tyłek swędzi jest gorzej niż lepiej
- miedzy czasie medycyna naturalna - soki, witaminy, minerały, masaże, akupunktura, pijawki, jodyna, woda utlenione, naświetlania IR, zioła - czystek, gojnik, wierzbownica, palma sabałowa,olejki eteryczne, woda zasadowa, soda oczyszczona, kąpiele w różnych roztworach, szczotkowanie, zapper itd itp, nawet 14 dni głodówki tylko na wodzie
po 2 latach oprócz powiększenia prostaty do 28 ml normalna 25ml od stanu zapalnego nie udało się mi go zlikwidować.
Po roku od rozpoczęcia antybiotykoterapii zaczęły się kłopoty z jelitami, złe trawienie wzdęcia bóle w okolicach pępka - myślę wrzody dwunastnicy lub coś z odźwiernikiem - gastroskopia i elegancko tylko oczywiście helico. Dla mnie to żadne wskazanie bo 85% w Polsce ma helico a leczenie standardem akademickim inhibitor pompy protonowej i Pylera to się przestraszyłem jak to ludzie przechodzą.
I tak czytając to forum i inne dochodzę do wniosku skoro tak ciężko wykryć co powoduje zapalenie (oprócz terapii Jerzego W) czy rozważaliście, ze to nie bakterie ale grzyby - dobrze znana jedna z odmian candida.
Idealnie się rozwija w nadmiarze przy braku konkurencji - czyli trujemy bakterie wszelkimi możliwymi antybiotykami i nic, za to dochodzą, biały język, róże inne grzybice , łupież, wzdęcia nie określone bóle i dalej szukamy bakterii by dalej ją wytruć.
Przerost candida jest niestety bardzo trudny do likwidacji bo na antybiotyki przeciwgrzybiczne szybko się uodparnia a lubi bardzo węglowodany ( no weź je wyeliminuj z jadłospisu ) i rozsiewa zarodniki które bez pożywania potrafią przetrwać do 2 lat, czyli tylko czekają na okazję do jedzena a potem mnoża się na potęgę.
czy ktoś z Was robił posiewy na grzyby ? lub próbował iść tą drogą czyli zwalczać infekcję grzybiczną zamiast bakteryjną ? wg mnie warto rozważyć ten kierunek jak pomysły się kończą
To oczywiście tylko pomysł po 2 latach prób zwalczenia zapalenia prostaty, bo tak candida to normalna flora (czy czy tam candida jest bo ma przynajmniej 3 postaci w zależności od warunków) i dlatego posiewy czy to z kału, czy z jamy ustnej nic nie wnoszą bo jest tam zawsze.Zrobiłem też wymaz z jamy ustnej I wyszło candida wzrost średnio obfity, jednak lekarze mówią że candide ma każdy w jamie ustnej a wzrost średnio obfity nie świadczy o grzybicy. Więc ja odpuściłem ten temat.
tzn. że jak skończyłem terapię antybiotykami to po 1 roku zacząłem odczuwać w dolegliwy problemy jelitowe - mój wniosek ,ponieważ candida rośnie powoli przy nierównowadze nawet kilkadziesiąt lat to po antybiotykach zajęło jej 1 rok na spowodowanie do odczuwalnych kłopotów w jelitach. Prostata jest dość blisko jelita grubego stąd np reinfekcje candidą w postaci np grzybicznej czyli przerosty wydają sie możliwe , jak np tzw cieknące jelita powodowane przez candidę w postaci grzybicznej.Jak rozmiec po roku od rozpoczęcia antybiotykoterapii zaczęły sie problemy z jelitami ?
nie 21dni Levoxe, potem tylko 2 xifaxan na jelita@wgoz rok waliłes abx?
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |