Po 4 dawce a nie 5. Piąta w niedzielę.
Pełna zgoda Jerzy. Choć mnie zastanawia czy przez ranki na hemoroidach bakterie nie przedostają się do kwioobiegu i również do prostaty.
Wiem jedno, wszystkie objawy od prostaty zniknęły. Czuję się tak jakbym nowo się narodził.
Ale gdy nie wyleczę teraz hemoroidów to kto wie czy różne bakterie z poziomu odbytu nie będą atakować moich tkanek.
Na razie wymoczylem odbyt w korze dęba, dałem czopek propolisowy i posmarowałem maścią propolisową. I po raz pierwszy od 8 lat, pomimo temperatury 37,3, nic nie czuję, żadnego bólu, żadnego dyskomfortu.
Gdy bakterie przenikają do krwioobiegu to już jest bardzo groźnie bo może pojawić się sepsa. Przenikanie bakterii do prostaty moim zdaniem jest możliwe w ekstremalnych stanach zapalnych w okolicy odbytu gdy pojawiają się przetoki poza odbyt. Ale nie mówimy o takich stanach.
To, że kora dębu (bardzo skuteczna w łagodzeniu stanów zaplanych) Ci pomogła to oczywiste.
Również oczywiste, że masz 2 choroby naraz, tj. zapalenie prostaty i zapalenie powiększonych hemoroidów.
Objawy jednej i drugiej są podobne i łatwo je pomylić. Stan zapalny hemoroidu po stronie prostaty indukuje stan zapalny prostaty. To jasne, bo tak działa stan zapalny. Mechanizm stanu zapalnego to reakcja obronna organizmu. W jego rezultacie dochodzi do obrzeku i rozszerzenia naczyń, co ma ułatwić przenikanie leukocytów, aby zniszczyć patogeny. Powstające cytokiny "przyciągają" kolejne leukocyty. Jeżeli w narządzie bliskim do miejsca stanu zapalanego, np. blisko hemoroidu jest stan zapalny (Twoja prostata) to ten stan zapalny hemoroidu do nasili. Oczywiste.
Jednak jeżeli w prostacie masz bakterie to czy jest hemoroid czy też nie one tam będą dalej, bo organizm i tak nie radzi sobie sam z ich usunięciem u nas.
Czy