lucjano_92
Member
Zobaczę jestem umówiony do niego na wizytę 20 Marca
Witam, czy po doxycylinum i uproxie mogą pojawiać się bóle których wcześniej nie było? Mam teraz bóle w kroczu i w prawym podbrzuszu których wcześniej nie było (4 dzień). Po infekcji grzybicznej miałem problem z nawrotem problemu z pęcherzem, ból całego podbrzusza plus częstomocz i osłabienie organizmu. Pierwszy urolog dał mi cipro ale po 2 dniach miałem ból w prawej części podbrzusza plus biegunka itd. Odstawiłem, bóle znowu w całym podbrzuszu. Potem inny urolog po serii badań (PSA, posiew moczu, ogólne badanie mocu) stwierdził że jest ok i kazał brać urinal przez 2 miesiące i zapomnieć o sprawie. Ogólnie było dobrze, żadnych bóli strumień ok po odstawieniu znowu bóle w podbrzuszu. Poszedłem do innego i stwierdził po USG że nie wyprózniam do końca moczu, prostata lekko powiększona ale w normie. Stwierdził zapalenie przewlekłe GK i na 10 dni doxy plus na miesiąc uprox. Po 3 dniach brania nastąpiły ww bóle, nie wiem czy to normalne organizm walczy czy dopiero się zacznie Badania posiewu ani z GK nie było, tylko palcem jakoś mocno nie bolało.
Bogdan1979 Ale już Cię nic boli ? Leżałem z chłopakiem 19 letnim na sali w szpitalu i opowiadal ze mial zapalenie prostaty wlasnie przez wychlodzenie gdzieś go przewialo ale po 2 tygodniach antybiotyku i paru laserach przez odbyt przeszło mu na dobre tyle że stan zapalny mial ostry.
To ja się zapytam.. czy przy zapaleniu prostaty PSA zawsze jest podwyższone ? Mi urolog powiedział że mam zapalenie.. a PSA miałem 0,54 (norma od 0 do 4).
Jeżeli masz zapalenie bakteryjne prostaty to takie coś leczy się antybiotykami przez co najmniej miesiąc i to nawet kilkoma na raz a czasem dłużej. Ten twój urolog źle cie chłopie leczy. Najpierw zrób wymaz z prostaty a nie lecz się w ciemno. Jeszcze nikomu żaden antybiotyk nie pomógł po 10 dniach brania. Ja żeby się pozbyć bakterii w prostacie wybrałem w ciągu roku chyba z sześć różnych antybiotyków i to każdy przez ponad miesiąc brałem dopiero pomogło.
Psa głównie służy do diagnozowania/zaawansowania raka prostaty, przy zapaleniach robią może żeby wykluczyć to.Odpowiem w swoim przypadku. Przy przewlekłym niekoniecznie. Ja mam w normie.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |