A może by tak po prostu udać się do urologa? W Euro-Klinice Urolog na Śląsku – leczenie niepłodności i prostaty mają świetnych specjalistów. Zdiagnozował mój problem, wprowadził odpowiednie leczenie. Później była kontrola. Sprawa wyleczona i już na szczęście problem nie powrócił. Także w razie czego polecam bardzo! I pamiętaj, że warto się po prostu od razu udać do lekarza, a nie czekać aż się rozwinie choroba!
Wiecie czy sa i jakie dokładnie uwaruynkowania żeby wymaz z cewki i napletka wyszedł prawidłowy? Miałem dziś robic wieczorem badanie ale w portlu zdrowie pisza, ze nie można uprawiac sexu 2 dni przed czyli rozumiem ze brak wytrysku czy to prawda? i np. brak masci itd
Czy jakos konkretnie trzeba się przygotować do tego?
Według mojej wiedzy:
1. Wymaz z napletka - 24h bez mycia żołędzia i napletka.
2. Wymaz z cewki - 24h bez mycia żołędzia i napletka.
3. Posiew nasienia - 3 badz 4 doby bez oddawania nasienia.
Jeśli jednego dnia robisz wszystkie 3 badania to najpierw napletek potem cewka. Następnie najlepiej oddać mocz i dopiero oddać nasienie. To z uwagi na to by "wyczyścić" cewkę przed oddaniem nasienia. Jednocześnie ja po wymazie z cewki czuje takie pieczenie w członku, ze nie ma szans bym tego samego dnia oddał nasienie.
Mam nadzieje, ze mój wpis trochę pomoże.
Biore juz 2 lata ziola na boreliozę od fitoterapeuty,bo mialem jeszcze dodatkowe objawy z innym części ciala...i przy okazji odpuścila cewka,prosata i jadra.lecze sie dalej bo jeszcze niektóre inne objawy pozostały...prostata odpuścił Tak po grubo ponad roku...nieraz sporadycznie cos tsm odczuje ,ale jest bajka z tym co było.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 7 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |