@amenek5 Nie od dziś wiadomo, że szczepionki mają w sobie dodatki, tzw. "nośniki" które nie są obojętne dla zdrowia.
U mnie cała rodzina po 2021 miała niedobory selenu i jodu mimo, że nasza dieta była bogata w te składniki...
Myślę, że te dodatki mogą wypierać lub zużywać niektóre witaminy/minerały.
@Motyliszek po której części szyji masz to zgrubienie? Ja po prawej, mam od momentu problemów z libido/erekcją. 3 razy byłem na USG od 3 różnych lekarzy - deliktanie powiększony węzeł chłonny bez jakichkolwiek zmian patologicznych... Mam też czasami uczucie guli w gardle, też po prawej strony i jest to objaw, który też występuje u pewnej części mężczyzn którzy borykają się z podobnym problemem jak my.
Tak jak wcześniej wspominałem na priv na tym i innym forum zgłosiło się już do mnie myślę blisko 40 mężczyzn, w różnym wieku z identycznymi objawami po Covid lub szczepieniu. Większość z z nich zrobiła mocno rozszerzona badania krwi uwzględniając cały pakiet hormony, glukoze, lipidogram - wszystko co może mieć związek z libido. Znaczna część robiła też doplera penisa, mniejsza część MRI głowy. U 95% wszystko jest niemal idealnie w porządku. Według mnie nie ma sensu dalej powtarzać tych samych badań i oczekiwać innego wyniku, to bez sensu.
Nikt, dosłownie nikt nie poświęcił czasu aby bardziej przyjrzeć się układu pokarmowemu, narządom które mamy w okolicy brzucha.
Tak jak wcześniej wklejałem nawet takie rzeczy jak stłuszczona wątroba (to nie wyjdzie z badań krwi), niesprawnie działajacy pęcherzyk żółciowy, niedokwaszony żołądek, przepuszczalna bariery jelitowa mogą mieć katastrofalny wpływ na nasze trawienie, powodując modulację mikrobiomu a razem z nim neuroprzekaźników. Tak samo stan zapalny w tamtym rejonie, nawet mały może powodować problem z mięśniami dna miednicy, co prowadzi do osłabionej erekcji.
Dla tych którzy mają fundusze naprawdę zamiast badać kolejny raz to samo, skupcie się na układzie pokarmowym. Na początek USG jamy brzusznej, elastografia wątroby (aby wykryć stłuszczenie), skan HIDA (aby wykryć nieprawidłowości w pęcherzyku żółciowym), ph metia żołądka (aby sprawdzić czy mamy odpowiednio kwaśne ph w nim) zonulina i kalprotektyna z kału (aby sprawdzić bariere jelitową) elastaza z kału (aby sprawdzić trzustkę). W tej kolejności w jakiej wypisałem.
@jeremy Na początku myślałem (nadal to dopuszczam), że to wszystko przez mikroskrzepy wywołane przez Covid/Szczepienia, jednak ciężko w PL zrobić badanie TAT aby to wykryć. Poza tym ludzie po SSRI, finasteryd, izotek (accutante) mają identyczne problemy, a raczej mikroskrzepów po tym nie mają... Wspólny mianownik, który może łączyć szczepionke, wirusa i te leki to ten, że obciążają one WĄTROBĘ. Dlatego tak naciskam na to aby ludzie ją zbadali (ALT AST to za mało, trzeba dorzucić USG jamy brzusznej i elastografie aby wykryć stłuszczenie) jak PĘCHERZYK ŻÓŁCIOWY, gdyż te 2 narządy są za sobą mocno powiązane.