• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zaburzenia potencji po Covid/Szczepieniach

Fal

Member
Hej
Mam kolejne wiadomości... Opisałem swój problem na innym portalu i ku mojemu zdziwieniu, ktoś do mnie nagle zadzwonił na FB.
Okazało się, że to lekarz, androlog. Po paru wymienionych zdaniach już wiedziałem, że mam do czynienia ze spoko gościem i prawdziwym specjalistą. Niestety potwierdził on moją teorie o mikroskrzepach. Wyjaśnił też, że nawet jeżeli już ich nie mam, to zmiany mogą być ciężkie do odwrócenia. Dlaczego? Mając te skrzepy nie ważne, czy po covid czy szczepieniu, kiedy zablokowały one dostęp krwi do małych naczynek, to one obumierają, a potem się zrastają, przez co dopływ krwi jest na stałe zablokowany. Mówił, że w ostatnich latach przyjął setki jak nie tysiące pacjentów z identycznym problemem jak mój... Zasugerował branie tadalafilu 5mg dziennie, czyli coś o czym już myślałem od jakiegoś czasu.
Wytłumaczył, że pomoże mi to uspokoić głowę, noi zapewnie lepszy dopływ krwi, a wraz z nią tlenu i substancji odżywczych do penisa. Poprawi to też nocne erekcję, które usprawnią ten proces.
Dopytywałem go czy istnieją jakieś sposoby aby chodź trochę odwrócić ten proces to wspomniał mi o obstrzykiwaniu botoksem penisa, fali uderzeniowej i komorze hiperbarycznej.
Teraz z mojego punku widzenia - mi pomagały do pewnego stopnia masaże prostaty i czopki o których wspominałem wcześniej. Nie usprawniały libido ale poprawiały nocne i poranne erekcje oraz wywoływały sny erotyczne. Także myślę, że problem z przepływem zaczyna się już nawet przed penisem i działanie tylko na ptaka będzie mało efektywne.
Żeby wlać trochę optymizmu - mam kontakt z gościem z reddit który miał identyczny problem i wyleczył się całkowicie. Brał leki na rozrzedzania krwi, enzymy protolityczne i bardzo duże sesji w komorze hiperbarycznej... Z tych enzymów zwłaszcza serrapeptaza wydaje się mieć największy potencjał, gdyż ma zdolność do trawienia tkanek bliznowatych... Wspominałem wcześniej, że odzyskałem pełne czucie w palcach u których było one ograniczone...
Tak więc mój schemat działania jest taki tadalafil + neprinol afd (środek z dużą ilością tych enzymów), a na koniec roku ogarnę sobie trochę sesji na tej komorze. Pamiętajcie, że ponoć najlepiej ogarnąć komorę z twardą skorupą (2ATM) i żeby tlen był podawany z butli medycznej, a nie generatora.
@cudanakiju masz rację, ten lekarz też wspominał o dysfunkcji śródbłonka. Już nie pamiętam ale chyba właśnie sugerował, że tadalafil poprawia zarządzanie tlenkiem azotu przez organizm, więc może to być jakieś częściowe remedium... Co do środków na żylaki to własnie używam serrapeptazy i nattokinazy, który na to działa.

Wiem, że dla części z was może wydać się to jakieś sci-fiction ale mi rozmowa z tym lekarzem spięła całą moją układankę... Z jednej strony trochę to przeraża, że mogę nigdy nie używając tadalafilu odzyskać pełnej sprawności, z drugiej strony mi też bardzo dokuczała ta niewiedza... Tyle badań, specjalistów i nic z tego nie wynikało... Jeżeli coś się będzie u mnie zmieniać, będę informował.

@enzo mam nadzieje, że na mnie zadziała równie dobrze...

Tak wogóle przypomniało mi się jeszcze teraz, że dużo osób ma podobny problem z libido po przejściu zapalenia prostaty... Nie dopytałem go o to ale myślę, że mechanizm może być identyczny... Chora prostata puchnie i utrudnia przepływ krwi do naczyń, myślę może zajść ten sam mechanizm... Ten androlog wspominał, że asystuje przy implantach prącia i na własne oczy udało mu się zobaczyć zwłaszcza jak te ciała jamiste są delikatne...