• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zabieg Denerwacji Neurotomi Prącia

rady dla porady

New member
Hej. Mam pytanie. Długo musiałeś czekać na termin ? I jakie musiałeś wykonać badania przed zabiegiem i ile wcześniej? Czy nie ma żadnych problemów by odbyć ten zabieg? Bo chciałem zrobić zabieg u Swinarskiego też w Warszawie nie dość że zapłaciłem 300zl za konsultacje to powiedział że nie przeprowadzi mi tego zabiegu mimo że ja z własnej woli chciałem pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

DarQ

Member
@rady dla porady
Cześć.
Nawet nie wiedziałem że jakiś inny lekarz w Wawie też przeprowadza ten zabieg, jego nigdzie nie znalazłem. Dziwne, może stwierdził że nie masz PW 🤔
Jeśli chodzi o jakiekolwiek badania, to pisalem wcześniej, ale typowych wymaganych przed zabiegiem, nie miałem zlecanych, a na termin czekałem 2 tyg.

rady dla porady

New member
Ta stwierdził bym najpierw zaczął się u nich leczyć od podstaw itp. Dzięki za odpowiedź .a powiedz mi jeszcze czy byłeś wcześniej na konsultacji i potem termin na zabieg?jak się czujesz po tym zabiegu są efekty? Zamierzam się też temu poddać tylko czas mam ograniczony bo nie mieszkam w Pl

DarQ

Member
Konsultacja jako pierwsza wizyta musiała być, potem zabieg i tydzień po wizyta kontrolna, więc możesz mieć ciężko jeśli masz ograniczony czas.
Mi też Pani dr proponowała inne metody, ale że już brakło mi sposobów na wykluczanie PW, to wiedziałem czego chcę i po co tam jestem, więc podziękowałem i powiedziałem że jestem zdecydowany na denerwacje.
Na efekty trzeba trochę poczekać, a poza tym, zgodnie z zaleceniami, muszę poczekać jeszcze kilka tyg. zanim czegokolwiek spróbuję.

rady dla porady

New member
Aha ok dzięki może niedługo podzielisz się efektami co i jak się zmieniło po tym zabiegu. Pozdrawiam

DarQ

Member
@Rob121
Byłem na L4, ponieważ mi chodzenie w spodniach powodowało dyskomfort, a przy siadaniu i wstawaniu lekki ból. Odczucia po zabiegu podobne do obrzezania, lecz wszystko zależy od człowieka. Niektórzy po zabiegach, jak np. po obrzezaniu, są tydzień na L4, a inni parę tygodni.

Obrzezani, nieobrzezani, z bardziej i mniej unerwionym penisem itd. każdy może się identyfikować ze zbyt wczesnym wytryskiem. Ostatnio rozmawiałem na konsultacji z mężczyzną, który mówił, że zawsze kończy za wcześnie. Na pytanie o subiektywny czas penetracji nie umiał odpowiedzieć, a dalej się okazało, że jego czas penetracji jest zdecydowanie dłuższy od przeciętnego czasu. Mimo to przez błędne założenia odnośnie tego jak powinien wyglądać seks, również przez identyfikowanie się z kinomatografią dla dorosłych, cierpiał po każdym stosunku. Zawsze skupiał się na wydolności i sprawności seksualnej co nie pozwalało mu odczuć prawdziwej przyjemności idącej ze zbliżenia z partnerką. Żadna ingerencja fizyczna w ciało nie zmieni uwarunkowania PE jeżeli nie pójdzie za tym psychoedukacja. Zbyt wczesny wytrysk to reakcja fizjologiczna startująca z autonomicznego układu nerwowego. Jeżeli układ współczulny będzie zawsze aktywowany przed układem przywspółczulnym - w prostych słowach - jeżeli ilośc napięcia, lęku i stresu w ciele będzie przeważała nad "zluzowaniem pośladów" to męska reakcja seksualna, jaką jest wytrysk zawsze będzie bardzo przyspieszona... Niezależnie od tego co zrobimy ze swoim penisem.
Ale oczywiście są plusy denerwacji / obrzezania / farmakologii / pseudofarmakologii itd. -> to wszystko doraźnie skutkuje przedłużeniem stosunku. Jeżeli to spowoduje, że poczujesz się lepiej podczas seksu, bardziej swobodnie, zmienisz nastawienie z tego, że zadowolenie i przyjemność idą z intymności, bliskości, ciepła, spokoju, braku pośpiechu i braku skupiania się na wydolności seksualnej - wtedy jesteś już w połowie drogi do poradzenia sobie z PE. Kolejnym krokiem będzie stopniowa nauka kontrolowania wytrysku, następnie odstawienie wspomagaczy aby nie powodowały stresu jak ich nie będzie, a dalej pozbycie się PE przez kontrolowanie wytrysku naturalnie. Minusem denerwacji może być późniejsze zbyt małe czucie stymulacji (odbiera to trochę przyjemności), a w ekstremalnym przypadku problem w drugą stronę -> brak możliwości dojścia do wytrysku lub problem z osiągnięciem wzwodu (ale to jest ekstremum).
Także "DarQ" teraz odczekaj, aż miną dolegliwości bólowe wg zaleceń prowadzącego Ciebie lekarza, a potem z pozytywnym podejściem i nowym sprzętem rozpocznij drogę do udanego seksu i koniecznie podziel się swoimi odczuciami.

Ostatnia edycja: