jeśli 2x500mg to jest poważna dawka. Poprawna, ale tylko jeśli mamy to potwierdzone w antybiogramie i innej opcji nie ma2 tabletki dziennie przez 5 dni. Ok. 90kg, 87 coś takiego
jeśli 2x500mg to jest poważna dawka. Poprawna, ale tylko jeśli mamy to potwierdzone w antybiogramie i innej opcji nie ma2 tabletki dziennie przez 5 dni. Ok. 90kg, 87 coś takiego
Trochę lipa z tym ograniczeniem wysiłku, bo mieszkam na wsi i często muszę się z czymś szarpaćjeśli 2x500mg to jest poważna dawka. Poprawna, ale tylko jeśli mamy to potwierdzone w antybiogramie i innej opcji nie ma
Ja nie mam zamiaru cię straszyć, nie jestem też lekarzem. Po prostu przez 6 miesięcy obserwuj co się dzieje, jakby coś było nie tak ze ścięgnami to weź pod uwagę wpływ antybiotyku.Trochę lipa z tym ograniczeniem wysiłku, bo mieszkam na wsi i często muszę się z czymś szarpać
Ja też byłem zdziwiony, bo przez całe życie miałem duże zaufanie do lekarzy, teraz już inaczej na to patrzę.No nie powiem pełne gacie mam po przeczytaniu tego... pomyśleć, że lek za niecałe 15 zł może tak namieszać...
Dostałem zalecenie wzięcia diklofenaku w dawce 100 mg do Levoxy 500 mg "bo tak się daje i nic się nie dzieje, a prostata przestanie boleć". No to przestała jak się patrzy. Dlatego piszę o ostrożności w stosowaniu diklofenaku, bo jest metabolizowany szlakami, którymi jest też metabolizowana Levoxa. Tak czy inaczej szkoda bić pianę na sucho, czasu się już nie cofnie. Najważniejsza jest ostrożność i wyczulenie na to, co mówią lekarze - bo nie zawsze mówią prawdę. Czasami po prostu przemawia przez nich pieniądz i buta, arogancja, przeświadczenie o nieomylności, które się może skończyć tragicznie.Ja też byłem zdziwiony, bo przez całe życie miałem duże zaufanie do lekarzy, teraz już inaczej na to patrzę.
Żeby nie straszyć samym antybiotykiem, to z tego co pamiętam @toastt miał też jednocześnie kurację innym lekiem który spotęgował działanie antybiotyku i nie powinno się zażywać ich razem o czym lekarz zapomniał albo nie przewidział