• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Po zabiegu obrzeżania ( Anglia )

pbsot

Member
Dzięki panowie , już bym chciał zobaczyć jak to mniej więcej będzie się układało podczas wzwodu ale minęło dopiero 9 dni to lepiej do pełnego wzwodu nie dopuszczać jeszcze tym bardziej że od strony wędzidełka coś się chyba poluzowało bo porównywałem zdjęcia to gorzej to wygląda teraz niż po zabiegu https://imagehost.pl/image/img-3928.dLL5y

Zastanawiam się czy jest jeszcze sens na noc opatrunki nosić ?

nope

Well-known member
Noś dalej. Spokojnie z tydzien se możesz jeszcze ponosic akurat ta rana co ci puścił szew się podgoi. I przy okazji nie bedzie ci napletek zjezdzal zeby sie oponka pompowala.

pbsot

Member
@nope dokładnie stwierdziłem że na noc w kagańcu pozwala w jakimś stopniu ograniczyć pełny wzwód + stoi do góry podniesionymi i opuchlizna ładnie schodzi , z tydzień minimum jeszcze ponoszę 🙂

pbsot

Member
Sorry za post pod postem ,

Dzisiaj minęły 2 tygodnie po zabiegu ( później wrzucę zdjęcia )

Pytanie po jakim czasie zaczęły wypadać wam szwy ? u mnie w papierach napisane jest że 2-3 tygodni puki co 2 wypadły a reszta ani rusz … mam wrażenie że na takim etapie to one już bardziej szkodzą niż pomagają , jedna jest bardzo ciasno zawiązana i mi podpływa krwią w tym miejscu 🤬

karo86

New member
Spokojnie, same wypadną. Mi wypadły wszystkie po 6 tygodniach. Nawilżaj i mocz w wodzie. Na siłę nie radzę wyjmować. Ja tak majstrowałem, że część szwy zaczęła wystawać i boleć przy dotyku. Możesz masować linię szwów i zobaczysz że same wypadną

pbsot

Member
Dzięki panowie , tak jak by trochę się poluzowaly już narazie nic nie będę ruszał niepotrzebnie może na dniach wypadną .
Podsyłam zdjęcia po 15 dniach

pbsot

Member
@olekf646 Na drugim zdjęciu po prostu jest naturalnie skóra ściągnięta w dół i tak to wtedy leży ale jest luźno ja żadnego ucisku nie czuję , a na reszcie zdjęc delikatnie podciągam w dół żeby pokazać jak się wszystko goi , szczerze to mam nadzieję że przy pełnej erekcji to się wszystko ładnie rozłoży i będzie elegancko . Jeszcze tak naprawdę nie sprawdzałem jak to będzie wyglądać przy pełnym wzwodzie stwierdziłem że trochę za szybko czy nie ? A męczy mnie bardzo jak to będzie wyglądać …

olekf646

Active member
No tak i na tym drugim jest ciasno fest, może się przez to pompować ten napletek wewnętrzny, teraz to musisz poczekać aż zdejmą szwy i możesz zobaczyć we wzwodzie jak się układa, teraz nie doprowadzaj do wzwodu,a szwy to na dniach ci powinien ktoś wyjąć bo widać że jest wygojone, ja to po 2 tygodniach nie mogłem zdjąć do końca napleta bo była duża opuchlizna i też się bałem że coś nie tak

pbsot

Member
@olekf646 dzieki ! Mogł byś wytłumaczyć dokładnie co masz na myśli ze jest ciasno? Dla jasności nie twierdze ze nie masz racji , po prostu chciał bym wiedziec co masz dokładnie ma myśli.Ja zadnego ucisku nie czuje napewno . Co do szwów to tak tez odniosłem wrazenie ze na tym etapie wiecej szkodzą niz pomagają . Dzwoniłem do mojej kliniki pytałem to powiedzieli ze mam nic nie rusząć ze w ciągu następnego tygodnia powinny same wypaść .

Podsyłam kolejne zdjecia jedno jest po prostu ściągnięty napletek w dół a na tych 2 podciągam napletek w dół zeby rozwinąć ten wewnętrzny napletka . Cały czaś tak sobie mam tłumacze ze przy pelnym rozwodzie powinno sie to tak ładnie rozłożyć ? No chyba ze lekarz cos sp*erdolil to bede robił poprawkę😒
Na tym jednym zdjęciu jednym widać z przodu takie wygrubienie tak jak by żyła pod skórą i ona się czasem bardzo dziwne tam układa , to się z czasem jakoś zniweluje ?

olekf646

Active member
Żyłka to żyłka,każdy jakieś ma,ja też,tym się nie przejmuj,ale miejsce gdzie masz szwy wydaje się jakby ciasne,taka opaska się robi zaciskowa i może przez to się pompuje trochę ten wewnętrzny napletek,teraz to nie ma co gdybać i tak bo musisz poczekać aż szwy zdejmą i jak go wytestujesz we wzwodzie,a jak będzie ciasno no to poprawka bo nic nie poradzisz,więc nic więcej nie wymyślisz teraz i tak

pbsot

Member
Dzięki ! była chwila spokoju i znów schiza na bani ! Trzeba się czymś zająć i dać temu wygoić albo będzie gorzej albo lepiej , jak dojdzie do tego że potrzebuje poprawki to tylko Tondel lub Chomicz + taki że jest z czego robić poprawkę

pbsot

Member
@bhgmiop , bo jest dość ciasno , szwy są samo samo rozpuszczające , w ostatnich 2 dniach większość wypadało , zostały 2 . Dzwoniłem dzisiaj do kliniki i umówili mnie do lekarza na 5 lutego zobaczymy co on ta powie , ale raczej ja już tym razem nie będę ryzykował , miałem plastykę wędzidełka teraz to obrzeżanie , za 3 razem już bym chciał mieć to zrobione dobrze więc pewnie przylecę do Polski ( Tondel , Chomicz , lub Drabina)
ale jeszcze zaczekam max 2 miesiące .

Mnie to najbardziej martwi to że ten wewnętrzny napletek w wzwodzie nie rozkłada się prawidłowo tak jak np u @PrzeS

bhgmiop

Active member
z tego co widze to on też na pocżątku miał lekko ciasno,może u ciebie się rozlużni,to że ci nie schodzi do końca to nie jest nic dziwnego,miałem podobnie,nawet mniej mi schodził bo miałem ogromną opuchliznę,a potem juz się wyrobiło i działa wszystko

pbsot

Member
@bhgmiop okay czyli jest szansa ze u mnie to sie jeszcze wszystko wyrobi , potrzeba czasu nawet jeszcze nie mineły 3 tygodnie , a masz może jakieś zdjecia jak to u ciebie wyglądało a jak wygląda teraz dla porownania ??

Sobek

New member
Po zabiegu obrzezania może wystąpić uczucie napięcia w miejscu szycia, zwłaszcza w pierwszych tygodniach po operacji, tym bardziej ze masz jeszcze szwy. W miarę gojenia się rany skóra powinna się nieco rozluźnić i dostosować do nowych warunków. Unikaj jeszcze pełnych wzwodów, chodzi o naprężenia skóry. Jeśli odczuwasz, że linia szycia jest zbyt ciasna, a limfa nie ma jak odpłynąć z napletka, zgłoś się do lekarza.

pbsot

Member
@Sobek , Dzięki za rady ! Trochę mnie to uspokoiło bo po wczorajszym dniu beret zryty strasznie 😅

Dzisiaj podczas mycia wypadły ostatnie 2 szwy , co do limfy i samej opuchlizny to myślę że większość z już spłynęła , od początku do tej pory na noc jeszcze zakładam opatrunki i trzymam małego w gorze , do pełnych wzwodów jeszcze nie doprawadzalem i słyszałem że czasem może minąć kilka tygodni zanim mały będzie w stanie porządnie stanąć , tak to się prezentuje dzień 17