• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Po zabiegu obrzeżania ( Anglia )

pbsot

Member
Dzięki panowie , już bym chciał zobaczyć jak to mniej więcej będzie się układało podczas wzwodu ale minęło dopiero 9 dni to lepiej do pełnego wzwodu nie dopuszczać jeszcze tym bardziej że od strony wędzidełka coś się chyba poluzowało bo porównywałem zdjęcia to gorzej to wygląda teraz niż po zabiegu https://imagehost.pl/image/img-3928.dLL5y

Zastanawiam się czy jest jeszcze sens na noc opatrunki nosić ?

nope

Well-known member
Noś dalej. Spokojnie z tydzien se możesz jeszcze ponosic akurat ta rana co ci puścił szew się podgoi. I przy okazji nie bedzie ci napletek zjezdzal zeby sie oponka pompowala.

pbsot

Member
@nope dokładnie stwierdziłem że na noc w kagańcu pozwala w jakimś stopniu ograniczyć pełny wzwód + stoi do góry podniesionymi i opuchlizna ładnie schodzi , z tydzień minimum jeszcze ponoszę 🙂

pbsot

Member
Sorry za post pod postem ,

Dzisiaj minęły 2 tygodnie po zabiegu ( później wrzucę zdjęcia )

Pytanie po jakim czasie zaczęły wypadać wam szwy ? u mnie w papierach napisane jest że 2-3 tygodni puki co 2 wypadły a reszta ani rusz … mam wrażenie że na takim etapie to one już bardziej szkodzą niż pomagają , jedna jest bardzo ciasno zawiązana i mi podpływa krwią w tym miejscu 🤬

karo86

New member
Spokojnie, same wypadną. Mi wypadły wszystkie po 6 tygodniach. Nawilżaj i mocz w wodzie. Na siłę nie radzę wyjmować. Ja tak majstrowałem, że część szwy zaczęła wystawać i boleć przy dotyku. Możesz masować linię szwów i zobaczysz że same wypadną