• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Ostrzezenie przed lekami fluorochinolony (cipro, levoxa, avelox, gemifloksacyna ...)

olekf646

Well-known member
Pisz, ale prywatnie,możecie gadać godzinami o wszystkim,może coś z tego wyjdzie,ale zostawcie publiczne poletko, wolne od dosrywek

Damien777

Active member
No rzeczywiście pederasto jesteś upośledzony bo ja żadnym Damianem nie jestem ani się nie tytułuje 🤣 dzban... Z forum nie uciekniesz bo jedyne pewnie co ci w życiu zostało to pisanie tutaj wysrywow wyssanych z palca i trolling 😂

Barto12452

New member
Ponawiam zapytanie

10 dni temu zakończyłem 10 dniowa kurację antybiotykiem lewoxa na prostatę 1x 500mg na dobę

Dwa dni temu pojawiły się drętwienie, skurcze, ból i mrowienie w dłoniach, ból ramion pykanie plus mrowienie twarzy. Oraz jakby spowonienie myślowe lub lekka dezorientacja.

Dodatkowo podczas brania antybiotyku skręciłem kolano i brałem też nimesil 2x dziennie na ból.

W przyszły czwartek mam mieć operacje na kolano naprawa więzadeł i łąkotki w znieczulenie do kręgosłupa.

Czy znieczulenie moze pogorszyc moją sytuację?

Jak sobie pomóc czy to wszystko przejdzie.

Gdybym znal wcześniej działanie tego antybiotyku napewno bym go sobie nie zaaplikował.

Grom

Well-known member
Na pewno trzeba to zgłosić lekarzowi. A czy zaszkodzi czy się cofnie? Nikt tu Ci takiej odpowiedzi nie powinien nawet udzielać. Kto wierzący może się jedynie w Twojej intencji pomodlić 😑

Barto12452

New member
Czy macie jakieś doświadczenie co pomaga jakie suplementy, jak wspomóc proces

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Barto12452

New member
Dziękuję za podpowiedź napewno zakupię, czy może ktoś jeszcze wypowie się co w jego przypadku pomagało

Jak dla mnie to przy stosowaniu Levoxy czy Cipro powinien być całkowity zakaz wykonywania jakichkolwiek ćwiczeń z siłownią włącznie.

Brałem i to i to przez 30 dni i zawsze w połowie leczenia czułem bóle w mięśniach, stawach i ścięgnach. W przypadku Cipro niestety przyszedł mi do głowy głupi pomysł, żeby pochodzić na bieżni - po 800m chodu zrobiłem sobie lekka kontuzję ścięgna achillesa i od tej pory przez resztę kuracji chodziłem po mieszkaniu tylko do kibelka i do kuchni / pokoju.

Z racji wykonywanego zawodu nie nadwyrężałem się, ale podziwiam ludzi, którzy muszą pracować i brać te leki - stanowczo to odradzam.

Jeśli chodzi o leczenie - w moim przypadku tydzień po skończeniu Cipro zacząłem powoli wracać do formy rozciągając się i ćwicząc. Kilka miesięcy po kontuzji, dalej czuję w pięcie dyskomfort, ale nie jest to uciążliwe i ćwiczenia pomagają, choć nie we wszystkich przypadkach tak musi być.

Też stosowałem kolagen, niestety nie jestem w stanie stwierdzić jaki miał wpływ na odbudowę.

madale

New member
Przy tych lekach powinien być consent, zgodą że wiesz jak mogą cię rozwalic coś jak gdy młodzi biorą izotek. Bo wkurza jak czytam ile ludzi krzywdę ma po nich.
Powrót do względnego zdrowia to
NAC + glicyna, coq10, ALA, magnez i unikanie nlpz

Tomasz22

New member
Przy tych lekach powinien być consent, zgodą że wiesz jak mogą cię rozwalic coś jak gdy młodzi biorą izotek. Bo wkurza jak czytam ile ludzi krzywdę ma po nich.
Powrót do względnego zdrowia to
NAC + glicyna, coq10, ALA, magnez i unikanie nlpz
Zalezy od organizmu. Ja izotek bralem bez osłonki i po paru latach mam próby wątrobowe etc dobre. Cipro tez bralem i jest lux