Poczekaj spokojnie bo nie wygląda to źle, możliwe, że to przewężenie nie będzie przeszkadzać i wygląda na większe bo masz opuchnięty trzon. A co je spowodowało - już było. Jeśli lekarz powiedział, żeby poczekać to znaczy, że widzi szanse, że będzie dobrze i się nie nastawiaj mentalnie, że się nie udało. Ja pomimo opisanych wyżej perturbacji mam o dr Janiszewskim dobre zdanie i myślę, że zna się na robocie i jest też z nim dość sprawny kontakt. U mnie wyglądało to gorzej bo obecność przewężenia spowodowała opuchliznę napletka wew. i kiedy wysłałem mu zdjęcia 2 tyg. po zabiegu od razu sugerował, że chce to poprawić. Prawdziwy problem robi się kiedy wytnie się za dużo skóry na długość bo wtedy nie da się już nic zrobić, więc możliwe, np. że masz to przewężenie dość nisko i lekarz uznał, że aż tak nisko nie chce ciąć bo możliwe, że zostanie za mało skóry na wzwód. Jak się podgoisz to ocenisz ile jest skóry na długość przy wzwodzie, a samo ewentualne docięcie przy poprawce nie jest już tak inwazyjne jak 1 zabieg. pzdr