• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Oddawanie moczu po zabiegu

theone1

Member
Panowie pytanie czy jak po 7 dniach od zabiegu nadal będzie mi się na opatrunku w jednym miejscu troszkę krwi pokazywać to można się normalnie kąpać? Lekarz pozwolił moczyć to miejsce dopiero po 7 dniach

Tubylec

New member
Ja tam od drugiego dnia juz moglem brac prysznic. Obmyc szarym mydlem oplukac osuszyc gaza. Od 4 wieczorem leze troche bez opatrunku niech obsycha ogladajac film. Teraz 11 dzien strupki sie robia blizna zrasta oponka zeszla . Jedynie nad ranem codzien sie budze z erekcja bo szczypie cos tam. A tak to luz.

theone1

Member
Ja tam od drugiego dnia juz moglem brac prysznic. Obmyc szarym mydlem oplukac osuszyc gaza. Od 4 wieczorem leze troche bez opatrunku niech obsycha ogladajac film. Teraz 11 dzien strupki sie robia blizna zrasta oponka zeszla . Jedynie nad ranem codzien sie budze z erekcja bo szczypie cos tam. A tak to luz.
U mnie od dołu też się strupki robią tam gdzie wędzidełko było ale nawet jak to porządnie zmocze octeniseptem to odrywają się z gazą mam wrażenie i nie wiem jaki patent na to znaleźć a bez opatrunku funkcjonować sobie nie wyobrażam oprócz jakiegoś poleżenia kilka godzin w ciągu dnia, w miejscu gdzie są zszywki nie mam zastrzeżeń bo wygląda idealnie moim zdaniem

Tubylec

New member
Ja uzywam microdacin bo niby lepszy jak sie poczyta i nie szczypie ,przez tydzien mialem masc mupirox teraz tylko alantan na lepek i git

theone1

Member
Siedzę bez opatrunku, krwi brak ale od spodu przy wędzidełku ta ranka jest taka klejąca jakby jak dotknie jajek i nie chce to zasychać, jest się czym stresować?

theone1

Member
Miałem konsultację online z lekarzem i stwierdził, że wszystko git i trzeba czekać i suzsyć ranę, dać oddychać więc pozostaje czekać :) Nie ukrywam, że chciałbym już w przyjemniejszy sposób zmieniać te opatrunki bo aktualnie czasem wstrzymuję sikanie żeby tego zbyt często nie robić, a mój mały tak się kurczy i wydłuża w zależności od temperatury, że jego długość zmienia się mega mocno przez co ciężko zrobić taki opatrunek, który się nie zmoczy przy sikaniu 😜

theone1

Member
Panowie dziś mija 19 dzień i zszywki nadal twardo siedzą oprócz tego chyba wszystko git, dzisiaj zauważyłem delikatne ślady krwi po prawej części pierścienia na zszywkach, przejmować się tym czy to już po prostu znak że coś tam się zaczynają ruszać i drażnią te miejsce? Nie wygląda żeby się wysuwały, też mnie zastanawia jak one mają same odpaść? Zostanie tam dziura wielkości zazębionej zszywki? One z tego co wiem po zakleszczeniu mają kształt litery B

theone1

Member
Zastanawiam się też jak ten pierścien ma odpaść skoro jest zaciśnięty za żołędziem? On pęknie czy jak to wygląda? Może pomoże ktoś kto miał takim samym wykonywane? Dziwne jest to bo po takim czasie większość już części zszywek nie miała a ja nie widzę spodobu jak one by miały zacząć odpadać po kolei skoro ten pierścień trzyma je w całości?