• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Oddawanie moczu po zabiegu

theone1

New member
Witam jak w tytule jestem 7h po zabiegu i mam stracha oddać mocz, bo boje się że pomoczę opatrunek a lekarz kazał zostawić go do jutra do kontroli. Czy coś się stanie jak na opatrunku wyląduje kropla moczu?

Tubylec

New member
Hej ja jestem 6 dzien po. Lej śmialo najlepiej przyluz mala butelke na poczatek. Jak kapniesz nic sie sie stanie. Na pewno po chwili cos wyleci. Jak tam 2 godziny po lalem bo mi sie chcialo. Wieczorem wieczorem zmienilem opatrunek

theone1

New member
Lekarz i tak kazal zmienic jak wroce do domu a nie na drugi dzien
No właśnie a ja z lekarzem nie zamieniłem nawet słowa bo nie było takiej okazji, a pani pielęgniarka tylko kazała stawić się na 9 do kontroli i oddelegowała do domu. Nie chcę na siłe zmieniać opatrunku jak nie kazał bo później w razie czego zrzuci na mnie winę

Tubylec

New member
Jaka metoda ? Przyluz butelke 0.5 ja tak na poczatku robilem jak skonczysz poczekaj chwile z pindolem w dol bo czasem cos kapnie jeszcze. Gazik spryskaj octeniseptem czy co masz i koncowke przetrzyj. Do rana nic ci nie bedzie. Mocz to nie kwas z akumulatora

theone1

New member
Jaka metoda ? Przyluz butelke 0.5 ja tak na poczatku robilem jak skonczysz poczekaj chwile z pindolem w dol bo czasem cos kapnie jeszcze. Gazik spryskaj octeniseptem czy co masz i koncowke przetrzyj. Do rana nic ci nie bedzie. Mocz to nie kwas z akumulatora
Stapler i wędzidełko laser