Witajcie,
Podepnę się do tematu bo czeka mnie to co i was..
Dość długo zwlekałem z zabiegiem bo jak pewnie wiekszosc z was bałem sie i krępowałem .. ale niestety żona od 4 mcy nie zaspokojona wiec nie mam lekkiego zycia i musze to zrobic
Problem mam od paru ladnych lat ale nie bylo aż tak zle i dalo sie wspolzyc, ale od 4 miesiecy niestety juz nie.. ból jest straszny przy wzwodzie jak sie uda sciagnac napletek
chyba kilka razy sie naderwało tez wedzidełko bo takie cos jak blizny mi sie pojawilo.
Wiec tak, bylem u urologa rok temu ponad i dal mi skierowanie do poradni zabiegowej.. ale że bylem przed slubem to sami wiecie ze milion spraw do zalatwienia a jeszcze maluch dzialal mi w miare OK
no i teraz chcialem to w koncu zrobic ale sie okazalo ze skierowanie juz nie jest wazne (a wydawalo mi sie ze lekarz powiedzial ze nie musze sie spieszyc). Wychodzilem sie po lekarzach i przychodniach zeby sie finalnie dowiedziec, ze jesli nie mam cukrzycy czy jakichs innych chorob przewlekłych to NFZ mi takiego zabiegu nie zrefunduje ! ;/ dziwne.. bo na stronie NFZ piszą ze jest refundowany jesli tylko lekarz rozpozna takie schorzenie .. no ale trudno. Zrobią mi to prywatnie (lekarz u ktorego bylem na NFZ na wizycie w przychodni). Koszt ok. 1000zł ;/ nie mało ale trudno .. bo zona mnie zabije
Tylko , że u mnie rok temu za pierwszym razem tamten urolog stwierdzil ze trzeba wydłużyc(podciąc) wędzidełko i zrobic plastyke napletka (cokolwiek to znaczy..)
a ten urolog tydzien temu powiedział , że owszem wędzidełko krótkie i trzeba podciac ALE trzeba też zrobić częściowe obrzezanie
( bo nawet jak wedzidelko bedzie podciete to stulejka dalej bedzie .. i tego sie boje .. podoba mi sie moj wacek .. a nie wiem co on rozumie przez częściowe obrzezanie .. czy utnie 5mm czy 1,5cm .. nie chcialbym miec żołędzia na wierzchu ..
czy ktorys z was mial moze czesciowe obrzezanie ? i moglby napisac jak to wyglada jak juz wszystko sie zagoi ?
I powiedzcie mi , czy przed zabiegiem trzeba sie jakos specjalnie przygotowac ? np. ogolic tamte rejony na zero ?
bo badania na krzepliwosc krwi to wiem ze trzeba , nawet mam skierowanie zeby je zrobic tydzien przed zabiegiem.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam