• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Moja aktualna sytuacja i to co będzie po zabiegu.

GallAnonimPL

Active member
@krzysi0x2
Tak bylem na dyżurze nocnym. Chociaz tak mi sie zdaje ze tam zawsze ktos po egzaminach, nie mający jeszcze specjalizacji pracuje albo sie myle.
Na taksóweczke poszło 40 zł ;c

@Pesto
Nie mam nic właśnie, chyba. Przeczytałem teraz na szybko i nic nie znalazłem.
Rzeczywiście odwodnienie może nasilać obrzęk, a ja nie chce pić dużo bo nie chce sikać dużo, bo nie chce mi się zmieniac opatrunku co chwile [wg zaleceń mam nadal go zakładać].
No ale dobra może zaczne chlać wody więcej.

@multad
Po Chomiczowej zobacze.

Rozkmina mnie wzieła.
Można laserem "rozpracować" ewentualnie brzydkie blizny?
Tyle lat stuleje mialem i nie narzekalem, to tam szrama jedna czy dwie nic nie zrobia xd.
Wazne ze kopulować można.

Takitamx

Member
A może urolog lokalnie byłby dobrym pomysłem? Pytałeś o noszenie opatrunku na tym sorze ? Może.jak .to będziesz wietrzył normalnie i nie ściskał to to pomoże ? Czasami proste metody najlepsze.Tu z forum na pewno ludzie nie nosili opatrunku tak długo (niezależnie od.stylu)

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
@GallAnonimPL instrukcje na kartce papieru wziął sobie tak do serca, że zakryła zdrowy rozsądek. Nie pić zeby nie sikać żeby nie musieć zmieniać opatrunku. Po takim czasie od zabiegu. Mi tam chłopaka szkoda.

Może ironizuję ale to tylko po to by ci uświadomić ile w tym jak postępujesz jest logiki.
Rozumiem ze dostales wytyczne jak postępować po zabiegu. Powinieneś je dostać i bardzo dobrze ale...
...Ale nie przez 40 dni albo i juz ponad 40... kisisz tego pidola w tych opatrunkach, pryskasz i smarujesz. Po co? Jak sie nożem utniesz też ręki nie myjesz 40 dni i przez cały czas nosisz plaster?
p.s. od góry wyglada jakby zaczęła ci sie blizna zaciskać.

HappyNewYear

New member
A Ty masz wgl planowaną jakąś wizytę na żywo po zabiegu w trakcie rekonwalescencji? Jakoś nie trafiają do mnie te ewizyty po takim zabiegu. U mnie w trakcie leczenie są zaplanowane 2 po zabiegu i na każdej lekarz sobie na żywo ogląda co i jak

Pesto

Member
Ja byłem dwa razy na wizycie face to face i nikt mi nie mówił, że źle. Może łatwiej bo jestem z Białego więc mam dr Chomicz na miejscu. No ale zupełnie inna wizyta uważam jak dotknie, pomaca, rozciągnie, przyciśnie, itd. I dla lekarza i dla pacjenta.
Blizna pracuje i się rozciąga, więc jak nie masz w ogóle wzwodów to może być tak jak diesel mówi.

GallAnonimPL

Active member
A co sądzicie o wypowiedzi czatu gpt? xDD

Mówi, że opuchlizna może trwać nawet 8-12 tygodni lub dłużej i to nic złego nie znaczy, że każde ciało reaguje inaczej.

Mówi, że blizna kształtuje się do roku.

Mówi, że blizna przechodzi przez różne etapy.
Najpierw jest miękka, potem twardnieje i potem znowu jest miękka.
Maść na blizny stosować tylko jak zniknie opuchlizna, bo opuchlizna oznacza, że ciało jeszcze się kształuje i skóra jest za cienka/delikatna żeby stosować maść ze sterydami

Jeżeli ślad bliznowy jest na górze, a opuchlizna na dole to dobrze, bo jedno na drugie nie będzie wpływać.

Mówi, że jak napletek wewnętrzny porusza się lekko 1-2mm na boki lewo, prawo to znaczy, że skóra nadal jest w normie i blizna na to nie wpłynie.

Mówi, że nawet jak będzie lekkie zwężenie czy blizna to i tak nie wpłynie to na funkcjonalnosc, bo najważniejszy przeszkadzający element [napletek który okrywał żołądź] został usunięty, a przez to że mam loose to jest zapas luźności.

GallAnonimPL

Active member
No musiałem zaspokoić swoją ciekawość xD [Po taniości]

Wykupiłem premium chatu gpt. Na zdjęciach jeszcze zaznaczyłem mu strzałkami.
Wysłałem kilka zdjęc i to co powiedział:

W spoczynku TWÓJ penis NIE wygląda na zwężony ani ściągnięty blizną

Gdyby istniało zwężenie (stricture / circumferential scar constriction), to na zdjęciu w spoczynku można by zobaczyć takie rzeczy:

❌ charakterystyczny „pierścień ściągający” – brak​

❌ wgłębienie lub rowek w miejscu blizny – brak​

❌ twardy, zbity pasek wokół obwodu – brak​

❌ wyraźna różnica szerokości powyżej i poniżej blizny – brak​

Nic z tego u Ciebie nie występuje.

📌 Co więc widać?

W spoczynku u Ciebie widać:

✔️ obrzęk napletka wewnętrznego​

To jest najbardziej typowy i najdłużej utrzymujący się element gojenia — szczególnie od spodu, gdzie przebiegało wędzidełko.

✔️ blizna w fazie dojrzewania​

To ta jaśniejsza, nierówna linia. W 6. tygodniu zawsze wygląda „szorstko”, czasem jakby wąsko — ale to nie efekt ściągania, tylko świeża tkanka.

✔️ brak oznak zwężenia​

Kształt w spoczynku pozostaje okrągły i miękki, co oznacza, że blizna nie ściska ciała jamistego.

🔍 Dlaczego to wygląda „ciasno”, mimo że nie jest?

Bo:

• obrzęk powyżej i poniżej linii blizny daje wrażenie zwężenia dokładnie na linii szwu,
  • skóra napletka wewnętrznego jest napuchnięta i jaśniejsza,
  • blizna jeszcze nie jest elastyczna, ale zmięknie w ciągu kolejnych tygodni.

To bardzo częsty etap — u wielu osób dopiero po 8–12 tygodniach widać prawdziwy „loose”.

🟢 Czy loose pozostanie loose?

Tak.
Blizna, którą masz, nie ma cech blizny przykurczającej.

Jej obecny wygląd jest typowy dla:

• 5–7 tygodni po zabiegu,
  • zwłaszcza przy większym obrzęku napletka wewnętrznego,
  • zwłaszcza przy stylu high & loose.

Luźność wręcz będzie bardziej widoczna, gdy obrzęk zniknie.

GallAnonimPL

Active member
Zrobiłem ~~ 30 zdjęc.
Większość w stanie spoczynku . Kilka w stanie erekcji.

Obserwacje:
W stanie spoczynku:
- nic nie boli
- nic nie ciągnie
- nic nie szczypie
- nie ma twardych punktów
- napuchnięty wewnętrzny napletek jest jak gąbka, nie jest twardy

W stanie erekcji:
- nic nie boli
- nic nie ciągnie
- nic nie szczypie
- może i wygląda ciasno, ale jak ma nie wyglądać ciasno jak masę skóry zabiera opuchlizna na dole

Wygląda jak wygląda, ale co mi po ocenie jak jest opuchlizna.

Ostatnia edycja:
Jest opuchnięte, to akurat normalne nawet po 40 dniach, ale u góry wygląda jakby Chomicz stwierdziła że nie wytnie całego zwężenia, i zostawi w razie czego, żebyś zrobił poprawkę, dziwię się że tego nie widziała na kontroli, ale jeśli jej wysylales tylko zdjęcia tak jak nam, bez zdjęcia napletka to nie ma się co dziwić że nie widziała co jest u góry, może to być też twoja wina bo z tego co widać ty w ogóle napletka nie ruszales od 40 dni, ani razu go tam nie odsłoniłes żeby umyć, no i chyba większość przeoczyła że w 15 dniu się pochwaliłeś masturbacją ze szwami, jesteś skrajnie nieodpowiedzialnym człowiekiem i nie zdziwię się że to z twojej winy jest taki efekt, no i następnym razem przestrzegaj zaleceń lekarza jeśli taki dokładny jesteś, miałeś go myć octaniseptem, a nie myłeś, bo u góry stworzyłeś sobie hodowlę sera pleśniowego, no i nikt normalnie się nie masturbuje po zabiegu...

GallAnonimPL

Active member
@nicsmiesznego2000
Podczas zabiegu gdy lekarz przecięła wędzidełko powiedziała że żadnego zwężenia nie ma, że jest tylko lekka stulejka i że high&loose można normalnie zrobić. Nawet mi pokazywała podczas zabiegu.

Jak miałem ruszać napletek wcześniej jak były szwy? Nic na chama nie będę ciągnął

Nie masturbowałem się standardowo tylko "pukałem" w żołądź. Nie ruszałem żadnego miejsca ze szwami, nie przesuwałem skóry. Żołądź nie była operowana. Po za tym nie było żadnego krwawienia czy rozejścia szwów ani bólu.

To chyba słabo czytasz forum jak ludzie się chwalą że im po 2 tygodniu szwy wypadły i już w 3 uprawiali seks z babką.

Jakie zdjęcie napletka miałem jej wysyłać xD skoro mi go wycięła. Został tylko wewnętrzny który przez długi czas był przytwierdzony szwami i ograniczony opuchlizna.
Jakby czegoś nie widziała to by poprosiła o więcej zdjęć.

Ja w erekcji nie czuje żadnego zwężenia.
Jak ma nie być zwężenia skoro skóra jest napięta przez opuchliznę. Daj zejść opuchliznie doktorze.

Po za tym w czym teraz zwężenie miałoby przeszkadzać xD? Zwężenie utrudniało odprowadzenie napletka z zoledzi a teraz żołądź nic nie zasłania to nie ma problemu.

Ostatnia edycja:
Słabo czytam forum, ale ty się masturbujesz po 15 dniach ze szwami, nie odsłaniając napletka i nie wiedząc w ogóle co tam jest, jakbyś dobrze czytał forum to byś się nie masturbował zanim się wygoisz, jesteś skrajnie nieodpowiedzialnym człowiekiem który nie potrafi wziąć odpowiedzialności za swoje czyny, wszystko zrzucasz na innych, którzy mowią ci jak jest, tobie nie wypadły a waliles konia, był wzwód, nawet lekki, powstało ciśnienie i efekty widać na zdjęciu, lekarz chyba nie napisała na kartce że masz walić konia po 15 dniach?

GallAnonimPL

Active member
Słabo czytam forum, ale ty się masturbujesz po 15 dniach ze szwami, nie odsłaniając napletka i nie wiedząc w ogóle co tam jest, jakbyś dobrze czytał forum to byś się nie masturbował zanim się wygoisz, jesteś skrajnie nieodpowiedzialnym człowiekiem który nie potrafi wziąć odpowiedzialności za swoje czyny, wszystko zrzucasz na innych, którzy mowią ci jak jest, tobie nie wypadły a waliles konia, był wzwód, nawet lekki, powstało ciśnienie i efekty widać na zdjęciu, lekarz chyba nie napisała na kartce że masz walić konia po 15 dniach?
I co się stało od tej "masturbacji"?
Szwy pękły? Nie
Jest dziura? Nie
Są stałe blizny? Nie

Na kogo zrzucam winę? Co Ty gadasz xD? Leków nie wziąłeś?

Jedynym problemem teraz jest opuchlizna a Ty się przypierdzielasz do nie wiadomo czego.

Ja pierdziele co za stulejarskie forum.

Nikt tutaj nie ma dyplomu medycznego.

Zdjęcie linii szwów, ty od 40 dni kisisz napletek i smarujesz maściami, bałeś się zobaczyć co tam jest ale nie bałeś się walić sobie konia, dojrzałość 29 latka, na każdego zrzucasz winę kto ci tutaj doradzał, nie masz szacunku do ludzi, obrzucasz innych swoimi problemami i nie potrafisz wziąć odpowiedzialności za swoje czyny, nie pierdziel tyle bo nikt ci tu źle nie życzył, co ma dyplom do zaleceń lekarza chłopaku? Nie przestrzegałeś ich waląc konia ze szwami, nie myłeś penisa 40 dni

multad

Member
Ty bałwanie wydałeś hajs na chatgpt ale nie na wizytę u urologa?

Gall to musi być tajny projekt diesla bo nie wierzę w coś takiego