• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Moja aktualna sytuacja i to co będzie po zabiegu.

GallAnonimPL

Active member
@krzysi0x2
Tak bylem na dyżurze nocnym. Chociaz tak mi sie zdaje ze tam zawsze ktos po egzaminach, nie mający jeszcze specjalizacji pracuje albo sie myle.
Na taksóweczke poszło 40 zł ;c

@Pesto
Nie mam nic właśnie, chyba. Przeczytałem teraz na szybko i nic nie znalazłem.
Rzeczywiście odwodnienie może nasilać obrzęk, a ja nie chce pić dużo bo nie chce sikać dużo, bo nie chce mi się zmieniac opatrunku co chwile [wg zaleceń mam nadal go zakładać].
No ale dobra może zaczne chlać wody więcej.

@multad
Po Chomiczowej zobacze.

Rozkmina mnie wzieła.
Można laserem "rozpracować" ewentualnie brzydkie blizny?
Tyle lat stuleje mialem i nie narzekalem, to tam szrama jedna czy dwie nic nie zrobia xd.
Wazne ze kopulować można.

Takitamx

Member
A może urolog lokalnie byłby dobrym pomysłem? Pytałeś o noszenie opatrunku na tym sorze ? Może.jak .to będziesz wietrzył normalnie i nie ściskał to to pomoże ? Czasami proste metody najlepsze.Tu z forum na pewno ludzie nie nosili opatrunku tak długo (niezależnie od.stylu)

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
@GallAnonimPL instrukcje na kartce papieru wziął sobie tak do serca, że zakryła zdrowy rozsądek. Nie pić zeby nie sikać żeby nie musieć zmieniać opatrunku. Po takim czasie od zabiegu. Mi tam chłopaka szkoda.

Może ironizuję ale to tylko po to by ci uświadomić ile w tym jak postępujesz jest logiki.
Rozumiem ze dostales wytyczne jak postępować po zabiegu. Powinieneś je dostać i bardzo dobrze ale...
...Ale nie przez 40 dni albo i juz ponad 40... kisisz tego pidola w tych opatrunkach, pryskasz i smarujesz. Po co? Jak sie nożem utniesz też ręki nie myjesz 40 dni i przez cały czas nosisz plaster?
p.s. od góry wyglada jakby zaczęła ci sie blizna zaciskać.

HappyNewYear

New member
A Ty masz wgl planowaną jakąś wizytę na żywo po zabiegu w trakcie rekonwalescencji? Jakoś nie trafiają do mnie te ewizyty po takim zabiegu. U mnie w trakcie leczenie są zaplanowane 2 po zabiegu i na każdej lekarz sobie na żywo ogląda co i jak