• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Moja aktualna sytuacja i to co będzie po zabiegu.

BTW kupiłem ta maść linomag jak kazała
I probiotyk loggic60

Kohezyjne 7.5 bo nie było 5 cm (wg zaleceń optymalnie 5, maksymalnie 7.5cm)

Ale nie było "laluril" - kazała to kupić. To jakiś suplement chyba. Nawet w hurtowniach nie ma

Kazała jeszcze brać D i C witaminę.
D mam, c będę musiał kupić jeszcze

A nie za mało okryłem wędzidełko?
Wczesniej niby bylo podobnie zebym mogl sikać.

btw Lepiej chodzic w bieliznie czy bez?

I tak siedzę 24/7 albo leze
Za dnia przejde może 30 metrów po mieszkaniu.

Ostatnia edycja:

Pesto

New member
Mi bardziej odpowiadały 7.5. Leki te same miałem, wszystko było dostępne w aptece :) ja chodziłem normalnie od pierwszego dnia, nawet spacery z psem, zawsze w bieliźnie obcislej i ustawiałem w pozycji do góry i było git

@Pesto
No ja mam niby zalecenia zeby dużo nie chodzic, nie chodzic po schodach ,nie uprawiać sportu, nie dźwigać ;P
No mi też odpowiadaja 7.5 z tego co dzisiaj zakladalem to lepiej owinąć.

Juz sobie dokupilem 2 dodatkowe kohezyjne ;P

No ja wlasnie w zaleceniach mam ze mogę nosić jak chce ułożonego.
Może w takim razie wcale ciasnego nie mialem az tak ;o
Jesus moze moglem plastyke zrobic xD

Arek4u

Member
Noszenie w pozycji do góry zmniejsza powstawanie tzw oponki , a te które powstały szybciej się wchłaniają. Dodatkowo w nocy jak masz ciasno zrobiony opatrunek i przyklejonego do podbrzusza to nocne wzwody nie są aż tak mocno dokuczliwe .
Co do bandaży kohezyjnych i gaz to ja tego dużo zużyłem , zamówiłem sobie z allegro kohezyjne paczkowane 20 albo 24 sztuki już nie pamiętam i gaz bodajże 300sztuk bo jakoś tanio to mi wyszło , początkowo miałem z apteki kilka paczek i bandaży ale w końcu stwierdziłem że lepiej zamówić większą ilość i to co zostało to sobie leży , ale napewno taniej wyszło niż wydałbym w aptece . Opatrunki zmieniałem rano i wieczorem i w ciągu dnia jeżeli gdzieś pocieklo i się zamoczył przy sikaniu .

Sorry za takie sranie postami xD [Rano i wieczorem będę wrzucać] ale serio się cykam, że coś będzie nie tak.
Chyba nic nie pękło
04.10.25 wieczorna zmiana:
//Za duzy bęben na 1 zdjęciu xD
Na ostatnim zdjęciu wędzidelko jest okay? Tak to napuchło, że nie widać w sumie tak wędzidełka.

@kamikaze12
Lekarz mi powiedziala, ze moge sobie hydroksyzyne lyknac jezeli obawiam się nocnych erekcji ;P

Jak czlowiek ma sie nie bac :D To jest stres gorszy niz na maturze, pierwszej rozmowie o prace czy innych takich :D
No dobra dobra ;P Cos nastepnego wstawie jutro ;P
No sram troche tymi zdjęciami, ale kto jak nie wy :D
Forum mnie namowilo na obrzezaniu to i teraz pilnowac trzeba mnie :D
Nastepne wstawie jutro po zmianie opatrunku ugh

05.10.2025 [rano] ~ 8:00
Na wieczór wziąłem sobie hydroksyzyne 25 mg, paracetamol 1 gram, otwarte okno i kompres zimny [zimny byl z 2-3 godziny :D]
Spałem z 6h, nie więcej. Wybudziłem się około 2 razy ze snu, ale erekcje nie były bolesne. Co najwyżej troszke szczypania.
Troszkę mnie boli dzisiaj, ale to taki ból slaby. [bez przeciwbolowych, ale moze zaraz wezme znowu apap]
Zdjęcia bez opatrunku i zdjęcia po zmianie opatrunku na nowy. Juz mi się jeden kohezyjny skonczyl. Wzialem drugi.
Jakaś schiza mnie łapie, bo ten z wzorkami pieska pachnie jak psia karma, ale spytałem rodziców to mówią, że zmyślam.

Ostatnia edycja:
Z ciekawości zmierzyłem sobie temperature.
Mam taki termometr "bezrtęciowy". Wygląda jak rtęciowy ale jest bezrtęciowy. Nie wiem co tam jest glin albo cyna xD czy jakos tak. [Chociaż czat gpt mówi: "galinstan (stop cyny, galu i indu)"
Zawsze mierzyłem pod pachą, a teraz trzymałem w ustach 10 minut.
Temperatura 37.4. Mam panikować? Wzialem apap 500 mg zeby zbić, chociaż też na lekki ból wziąłem. No bo nadal mnie tak "ćmi"
Niby wg neta jezeli nie przekracza 38 to jest git.

Ostatnia edycja:
Aktywny użytkownik forum GallAnonimPL wstawia wieczorną aktualizacje swojego gojącego się obrzezanego siusiaka.
Temperatura na godzine 21:30: 37.0 stopni celsjusza po wzięciu apapu o godzinie ~ 16:00, puls 66

Ciężko odróżnić ewentualną "ropę" od maści której używam, bo ma taki sam kolor xD

Zdjątka:

Ostatnia edycja:
btw Lekarz mi przepisala ten ibuprofen bo on niby zmniejsza obrzęk.

Chatgpt "
Tak — ibuprofen rzeczywiście zmniejsza obrzęk 👍
Działa tak, ponieważ jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym (NLPZ), który hamuje enzymy cyklooksygenazy (COX-1 i COX-2). Te enzymy biorą udział w produkcji prostaglandyn — substancji odpowiedzialnych za:
- rozszerzenie naczyń krwionośnych,
- zwiększenie przepuszczalności ścian naczyń (czyli właśnie powstawanie obrzęku),
- odczuwanie bólu."

W sumie napisze wam zalecenia, które otrzymałem:

PONIŻSZE ZALECENIA SĄ KLUCZOWE DO ZAPEWNIENIA OPTYMALNYCH WARUNKÓW GOJENIA, UZYSKANIA KOŃCOWEGO JAK NAJLEPSZEGO EFEKTU ESTETYCZNEGO I MINIMALIZACJI RYZYKA WYSTĄPIENIA POWIKŁAŃ.

• Utrzymać założony po operacji opatrunek maksymalnie do jutrzejszego poranka, następnie zmienić na nowy. Prącie można układać w dowolnej pozycji, która nie powoduje pociągania/naciągania rany pooperacyjnej i skóry prącia. Bielizna powinna być dopasowana, ale nie mocno obcisła.
  • Codzienna zmiana opatrunku (rano i wieczorem oraz zawsze w przypadku przemoczenia/zabrudzenia opatrunku) i pielęgnacja rany pooperacyjnej x2 dziennie:
  • - Proszę umyć ręce mydłem i odkazić octeniseptem
  • Całą ranę pooperacyjną i wszystkie szwy należy spryskać octeniseptem lub alternatywnie nawilżyć jałowym gazikiem nasączonym Octeniseptem
  • W ciągu minuty osuszyć ranę i szwy jałowymi gazikami (dokładnie i delikatnie, nie pocierać, nie szorować, nie rozciągać i nie otwierać rany, nie zrywać i nie zeskrobywać strupków ani włóknika w przeciwnym razie może wystąpić zaburzenie gojenia się rany i w efekcie nieestetyczne blizny)
  • - Na całkowicie suchą ranę nałożyć następnie dużą ilość maści Linomag, aby natłuścić i ochronić brzegi rany przed otarciami i gazikiem
  • - Wykonać opatrunek: kilkoma jałowymi gazikami owinąć prącie wokół rany tak by gaziki zakrywały całą ranę pooperacyjną oraz część żołędzi prącia, koniec żołędzi zostawić odsłonięty w celu łatwiejszego oddawania moczu, następnie owinąć dodatkowo prącie naciągniętym bandaem samoprzylepnym tzw kohezyjnym( szerokość bandaża optymalnie 5 cm, maksymalnie 7.5 cm)
  • - Zoladz powinna być caly czas różowa, jeśli wystąpią dolegliwości, zasinienie żołędzi oznacza to, że bandaż założono za ciasno i należy zawinąć go luźniej. Jeżeli opatrunek się zsuwa to znaczy, że jest założony zbyt luźno.
  • - W razie przyklejenia się gazika do rany nie wolno go odrywać (!!), to może spowodować naruszenie rany, krwawienie, zerwanie szwów i rozerwanie rany. Przyklejony gazik należy zmoczyć wodą lub Octeniseptem, poczekać aż nasiąknie i delikatnie powoli odkleić.
  • - Dopóki jest stosowany opatrunek strumień moczu ma prawo być tymczasowo inny niż zwykle, jest to częste i ustępuje kilka dni po zaprzestaniu stosowania opatrunków.
  • - Rany ani prącia nie myjemy mydlinami ani żadnymi detergentami, nie myjemy jej również wodą z kranu – jedynie odkażamy Octeniseptem wg opisu wyżej.
  • Nie należy nadużywać Octeniseptu – wystarczy odkażanie rany x2 dziennie
  • Zakaz wysiłków fizycznych przez 4 tygodnie, zwłaszcza we wczesnym okresie pooperacyjnym (w tym intensywnego chodzenia, spacerów, dźwigania, biegania, ćwiczeń, sportu, wielokrotnego chodzenia po schodach itp.
  • Należy prowadzić oszczędzający tryb życia i unikać niepotrzebnej ruchliwości, która może spowodować powstanie otarć w opatrunku. Zakaz aktywności seksualnej, do czasu zagojenia – nieprzestrzeganie zalecenia grozi rozerwaniem rany, krwawieniem, powstaniem krwiaka i potrzebą ponownej interwencji chirurgicznej.
  • Do higieny reszty ciała poza prąciem (higiena prącia – patrz punkt 2) należy stosować letni prysznic – zakaz leżenia w wannie oraz przebywania w basenie i zbiornikach wodnych do czasu zagojenia (przebywanie w zbiornikach wodnych grozi zakażeniem rany pooperacyjnej), można wejść pod prysznic z opatrunkiem i po prysznicu zmienić opatrunek na nowy. Nie myć prącia ani rany żadnym detergentem/mydłem/żelem (higiena prącia – patrz punkt 2 ). Niewskazane są gorące prysznice – woda powinna być letnia/umiarkowanie ciepła (wysoka temperatura nasila obrzęk)
  • Zakaz sauny przez miesiąc lub do całkowitego zagojenia (sauna grozi nasilonym obrzękiem, krwawieniem, stanem zapalnym i zainfekowaniem rany)
  • W razie niewielkiego krwawienia z rany proszę objąć prącie czystą ręką przez gazik na wysokości rany i umiarkowanie ścisnąć kilka minut
  • Leki przeciwbólowe zwykle nie są potrzebne, w razie dolegliwości doraźnie Paracetamol 1 gram dosutnie, można powtórzyć dawkę po 4h, maksymalnie 8 tabletek [4gramy] na dobe
  • Planowa OBOWIĄZKOWA pooperacyjna kontrola lekarska w Androclinic 4-5 tygodni po operacji, termin do umówienia w rejestracji
  • Szwy wchłanialne i wypadną samoistnie (nie wymagają usuwania), w przypadku jeśli szwy będą jeszcze obecne mimo zagojenia rany – można je usunąc u urologa bądź innego lekarza lub pielęgniarki chirurgicznej
  • Zakaz spożywania alkoholu, palenia wyrobów tytoniowych, e-papierosów i wszelkich substancji psychoaktywnych lub odurzających niezaleconych przez lekarza do czasu całkowitego zagojenia rany
  • LEKI doustne wspomagające gojenie:
  • - przez 30 dni: laluril 2 kaps x1 [Komentarz GallAnonimPL: Nie ma w aptekach, zamiennika nie ma], Probiotyk np. Loggic60 1x, Witamina D3 2000 1x1, Rutinoscorbin 1x2
  • - Ibuprofen 200mg x2 przez 3 dni
  • - w razie uporczywych nocnych wzwodów: Hydroxyzinum tabl 25 mg D.S 1-2 tabl przed snem i 1-2 tabl 1.5h przed czasem spodziewanego porannego wzwodu. Maksymalnie 4 tabletki (100mg) Hydroxyzyny na dobę.

kamikaze12

Active member
Będzie dobrze ,zobaczysz dr Chomicz się zna na tym jak mało kto ,zobacz na samą listę zaleceń jaka jest duża ja u innego lekarza nie dostałem żadnych zaleceń rób tak jak napisane i będzie ok mamy poniedziałek do piątku już będziesz miał mniejsza opuchlizna zobaczysz

Ciąg dalszy :D 06.10.25 rano 8:00 [3 dzień po zabiegu]
O 23:00 wziąłem sobie ibuprom 400mg. [W zaleceniach bylo, a dopiero teraz zaczalem brac. Podobno pomaga na opuchlizne] [Wzialem 400, bo ojciec mi kupil 400 xD ... Na szczescie maksymalna dawka dobowa bez kontroli lekarza to 1200mg]

Wzialem sobie hydroksyzyne o 00:43 25mg i o 06:18 25 mg.

Lekka erekcja wybudziła mnie w okolicach 6:00. Ból 2/10, bardziej sam fakt ciągnięcia od erekcji mnie wybudził.

Temperatura o godzinie 8:00 ~ 36.8
// Zdjęcia po ściągnięciu opatrunku, jeszcze przed "odkażaniem" i smarowaniem maścią. Więc ta kropka moczu to po "siku" ;P

Fotki często wstawiam, żeby inne pary oczu mnie analizowaly :D Samemu się nie dostrzeże ewentualnych komplikacji ;P

Ostatnia edycja: