• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Już po :D

olekf646

Active member
Aż mi się mój przypomina,z tym że ja miałem do tego jeszcze oponę z napleta wewnętrznego,więc miałem bardziej niż ty nabite,aż się dziwię że mi szwy nie puściły,bo tu ludzie bez opuchlizny a szwy im puszczają,trzymaj w górze to nie będzie się tak pompować

Gutoslaw

New member
No jak zobaczyłem tu ludzi bez opuchlizny to panic mode się uruchomił. Trzymam go jak kazali, ku górze. Niestety trudno się robi opatrunek bo skubany się chowa w samego siebie.

Może jakaś podpowiedź jak go mam owinąć.

No i leżę. Dziś dzwonię do urologa po recepty.

olekf646

Active member
Jak masz groovera to ciężko opatrunek zrobić tak żeby był ciągle w górze,podstawkę robiłem pod fiuta z ręcznika owiniętego w rulon

Gutoslaw

New member
Byłem u lekarza ten mi gada że opuchlizna zejdzie fakt schodzi ale kiedy do cholerny będę mógł widzieć normalnego Wacława. Opatrunek ciągle schodzi fiut przyklejony do brzucha leżę jak kłoda. Z wkładką w gaciach która zbiera resztki krwi i limfy
Miałem obrzezanie całkowite a szwów przy głowie członka nie widzę bo ten się schował w skórę

bmk178

Active member
spokojnie opuchliznie mozna pomóc,potrzeba około10 dni i bedzie dobrze,miałem prawie identycznie ,bandaż kohezyjny też ci spada?

Gutoslaw

New member
Jak mam założony kohezyiny to po kilku chwilach skóra mi zaczyna na żołądź wchodzić. 7 dzień a ja się po prostu mecze psychicznie

Gutoslaw

New member
Nie. Mój rzeźnik napletka powiedział jak byłem w niego jezeli mam małe krwawienie u najlepiej bym miał go w gaciach do góry w podpasce. Pytałem o maść ale ten powiedział że nie trzeba.

bmk178

Active member
no oczywiście że nie trzeba ,nogi w gips taż nie trzeba -zrośnie sie -to tak na rozładowanie ,Nie trzeba ale jest wskazana by zwalczyć opuchlizne jak najszybciej i by rany sie szybciej goiły używamy maści(przynajmniej większość z nas) Do sklepu po rumianek 5xsaszet 100ml wrzątku zaparzyc ostudzić w lodówce lub za oknem okłady 4 x15 min ,2-3 razy dziennie i efekt Cie zaskoczy,maść betadine lub help4skin,lub sutrilheal ,żadne z wymienionych nie zaszkodzi a na pewno pomoże w gojeniu

loku97

New member
Witam panowie, jestem drugi dzień po zabiegu obrzezania, lekarz pierwszy opatrunek kazał zmienić dopiero po 3 dniach co mnie trochę martwi bo z tego co czytam nikt z was tak nie miał, o ile 1 dnia cewke miałem odsłonieta o tyle po drugiej nocy już wysikać się nie idzie bez moczenia opatrunku, myślicie żeby zmienić?