Witam, otóż jutro mam zamiar wybrać się do lekarza rodzinnego o skierowanie do urologa, bo mam zbyt krótkie wędzidełko, tylko nie wiem jak zacząć rozmowę z P. doktor czy po prostu powiedzieć co dolega i czy wyda skierowanie? jestem niepełnoletni (17lat) to czy mam iść z rodzicem do lekarza, czy mogę iść samemu a do urologa też sam czy jednak z rodzicem?
Witajcie,
Jestem po plastyce napletka. Lekarz zbadał mi penisa w stanie spoczynku, po czym spytał, czy mam problem w zwodzie - miałem, więc zapadła decyzja o zabiegu. Teraz, jak to bywa - interesuję się mocno tematem, gdyż jak każdemu, zależy mi na szybkim wygojeniu (dziewczyna czeka ). wiele się naczytałem o zbyt krótkim węzidełku. Z czystej ciekawości, bo nie znalazłem odpowiedzi na forum: czy często po plastyce napletka pojawia się problem z krótkim węzidełkiem? Czy urolog może łatwo "przegapić" problem zbyt krótkiego węzidełka, co będzie jednoznaczne z przeprowadzeniem kolejnego zabiegu?
Myślę, że jak ci wytnie ten kawałek napletka to zrobi tak, że naciągnie penisa i jeśli będzie się wyginał w dół i będzie widział, że wędzidełko bieleje to też wytnie.
Od razu napiszę : MITEM JEST TO, że usunięcie wędzidełka powoduje zmianę odczuć itd. TO JEST TOTALNA BZDURA. WIEM bo miałem laserowo i żadnego innego czucia nie mam. Jest tak samo tylko, że nie ma tego krótkiego fałdu
Witam,
co sądzicie o tym przypadku? Bo wydaje mi się, że mam za krótkie wędzidełko (nie da się odciągnąć zupełnie do końca, chociaż gdyby użyć odpowiednio dużej siły... ;p) i jakąś mini-stulejkę (w miejscu przewężenia czasem zdarza mi się popękana skóra).
imgur: the simple image sharer
Z góry dzięki za odpowiedź
Z tym, że jak napisałem jestem już po zabiegu. Nie mam pojęcia, czy przy plastyce wydłużał węzidełko i sprawdzał, czy wszystko jest ok. Odczuciami się mniej przejmuję, nie chciałbym tylko iść na zabieg po zabiegu.
Zważając na to, ze wędzidelko robi się białe (ktoś to fajnie porównał keidyś do wyginającego się plastiku który w pewnym momencie pęka) to tak...masz krótkie wędzidelko a stulejka - nie wygląda mi na to.
Faktycznie, źle odebrałem i myslalem ze jestes zaraz przed. Masz jakieś objawy "krótkiego wędzidełka" że się obawiasz ?
Podczas codziennego treningu napletka, w stanie zupełnego spoczynku, napletek "zjeżdża" dużo niżej od strony brzucha, niż węzidełka. Mam nadzieję, że w zwodzie będzie wszystko ok, ale nie mogę tego sprawdzić, jeszcze za wcześnie i boję się ściągać napletek w stanie wzwodu.
Pytam, bo jestem już 19 lat na karku itp. W niektórych filmach widziałem, że aktorzy mieli dokładnie/prawie takiego samego penisa, jak ja i wszystko mogli robić.