• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

3.5 tygodnia po obrzezaniu - problem

nezt

New member
Cześć. Jestem po obrzezaniu u dr. Chomicz. Wszystko goiło się ok, od strony wędzidełka i po bokach jest już okej, jednak od strony brzucha po rozpuszczeniu się szwów wyszło coś takiego, jakby takie mięso.. Dbałem o to, jadłem totalnie zdrowo i zero wysiłku przez ten czas, a jednak nie zrosło się od tej strony dobrze. Miał ktoś coś takiego? Na gwałt jechać do chirurga z tym czy zostaje czekać, aż się to jakoś wygoi? :/ Trochę to pobolewa.

FreeHuman

New member
Cześć. Miałem coś nieco podobnego tyle że i mnie były to takie małe dwa kawałki tkanki tak samo czerwone jak u Ciebie. Też myślałem że mi się to wygoi z czasem jednak zaczęło się to pocić i sączyć. Zadzwoniłem do urologa i po obejrzeniu stwierdził że mam przyjechać do szpitala jak będzie miał dyżur i zrobi mi z tym porządek. Wypalił mi to i już jest ok. Nie czekaj ,uderz do lekarza.

Lubelski

Active member
obrzezaniu takie rozchodzenie się rany, ziarnina albo „mięsko” w miejscu po szwach czasem się zdarza i nie zawsze oznacza coś groźnego. Skoro jednak piszesz, że ta strona nie goi się dobrze i boli, to ja bym nie czekał w ciemno, tylko do lekarza, który robił zabieg albo podjechał na kontrolę. Lepiej sprawdzić, czy nie ma problemu z gojeniem albo infekcji. Niech na razie nie dotyka, nie zrywa niczego, trzyma higienę i stosuje zalecenia po zabiegu. Jeśli pojawi się narastający ból, obrzęk, ropa, gorączka albo krwawienie, to już szybciej do lekarza!