• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

28 lat - brak przyczyny?

enzo

Member
@Fal To jest bardzo ciekawe i trzeba będzie się przebadać pod tym kątem. Jestem przekonany że chodzi o neuroprzekaźniki ponieważ kilka razy doświadczyłem przebłysku libido rano po imprezach gdy neuroprzekaźniki miały chwilowy szok. Z tym że właśnie jest problem z ustaleniem co na nie wpływa w ten sposób.

@jeremy Stosowałeś tetracyklinę na trądzik?

Fal

Active member
@enzo Ja tez po latach szukania odpowiedzi stawiam na jakiś problem z serotonina/dopamina
Wspominacie o tetracyklinie... Widziałem tez przypadki że ludzie mają to samo po kuracji antybiotykowej...
Jednak najczesciej jest to SSRI/Accutante(iozotek)/Finasteryd, a w moim przypadku covid/szczepienia
Jak sobie prześledzicie posty na reddit to objawy w tym wszystkim są praktycznie identyczne.
Fajnie to podsumował uzytkownik lastround360 w temacie który wcześniej linkowalem...

Moim zdaniem mikrobiom, jelita odpowaidają w dużej części za te neuroprzekaźniki.
Przez chwilowy brak funduszy jeszcze tego nie badałem ale jestem przekonany na 99%, że wyjdzie mi jakieś SIBO/SIFO/dysbioza czy jakies stany zapalne na jelitach... Jednak jest to skomplikowany temat... Owszem jakieś choroby/leki mogły wpłynąć na mikrobiom ale często jest tak, że jakiś narząd nie pracuje prawidłowo przez co organizm nie może wrócić do homeostazy... W przeciwnym razie wystarczyło by łyknąć leki na sibo/sifo, poprawić probiotykami i powinno być po problemie... Jednak w 95% przypadków problem nadal nie ustępuje...

Fal

Active member
@igordemiczew problemy masz od kuracji izotekiem czy po covid/szczepieniach?
Zajrzyj do mojego tematu tutaj ja tam dokladnie opisalem jak wygladaja objawy, u Ciebie to jest podobnie?
@jeremy bral izotek ale to bylo lata temu i mowil ze nie mial po tym problemow, bardziej to koreluje z covidem.
Co nie wyklucza oczywiście, że Ty możesz mieć bezpośrednio po izoteku, takich przypadków na reddit opisanych jest mnostwo.
U mnie to na 100% covid/szczepienia. Chodz sam izotek/ssri mimo ze nie daly nam skutkow ubocznych moze sprawily ze nas organizm byl bardziej wrazliwy i covid/szczepienia zalatwily sprawe...

jeremy

New member
Ignorancie, akurat po Izoteku bardzo dużo jest niestety osob z problemami z erekcją. W trakcie kuracji to standard, u dużej części osób zostaje to na lata.

Ogólnie Izotretynoina ma szereg bardzo poważnych skutków ubocznych. Część krajów wycofała całkowicie ten lek z obiegu. Ten sef nie powinien istnieć. Mojemu bratu rozwalił jelita/żołądek, do dziś po 20 latach od kuracji nie może jeść niczego ostrzejszego, bo ma duże problemy. Ja pod koniec kuracji Izotekiem miałem takie bóle stawów, które się utrzymywały, koniec końców przeszedłem operacje biodra, lekarz był w szoku że w tak młodym wieku staw może być w tak kiepskiej kondycji. No i nadal niestety stawy są bardzo podatne na urazy.

• Like
Reactions: Fal