• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

28 lat - brak przyczyny?

Fal

Active member
Czyli ja sobie zmyśliłem że mam to po szczepieniu, a pozostali po covid/izoteku mimo że czasowo jest to 100% skorelowane, są badania na ten temat i setki wątków na różnych forach?

Juz tlumaczylem. Przychodzisz i udajesz mediatora czy cos? Wystarczy przeczytac pozostale posty.

Dbam tak, ze odkad mialem 25 lat zaczalem zarzadzac portfelami inwestycyjnymi i projektami wartymi miliony euro - stad stres i nieregularny tryb dnia.

Dieta dla wymagajacych - bo mnie stac, badania okresowe co pol roku - bo czemu nie? Suplementacja, ruch, wszystko sie zgadza. Jesli chodzi o libido, to mialem zawsze top, co chwile nowe kobiety i zawsze chec ich poznania :)

20 tys na badania przez 3 lata? Frytki, wydalem z 3 razy wiecej i to w ciagu kilku miesiecy.

Z objawow poza anhedonia i przewleklym niskim libido mialem: gule w gardle, ataki paniki, problemy zoladkowe (przyspieszone albo spowolnione trawienie etc), objawy ze strony ukladu moczowego/rozrodczego, wybudzanie sie w nocy, odrealnienie, mgle mozgowa - i pewnie jeszcze kilka innych ktorych juz nie pamietam. I paranoje, ze cos fizycznego mi dolega i jestem wrecz smiertelnie i nieuleczalnie chory. Jednak pozostale co ciekawe raz byly, raz nie.

Badania? All clear - poza prolaktyna w gornym zakresie i CRP delikatnie podniesionym, tak jak pozostali tutaj.

Doktorzy z Polski? Zapalenie prostaty mi wskazywali, najpierw bakteryjne, pozniej niebakteryjne, oczywiscie przeleczylem - bez efektu. Zaczalem szukac pomocy wsrod lekarzy na swiecie, czy to Niemcy, czy bliski wschod czy USA. Wielu z nich wskazywalo na psychike i zarzadzanie stresem, ale tak samo jak koledzy wyzej nie dawalem sie przekonac

Finalnie trafilem do edokrynologa po Harvardzie, ktory przekonal mnie do tego ze to wypalenie. Dluzszego urlopu, odpuszczenia szukania, suplementacji pro-antystresowej (jak ashwagandha, l-theanina) i wyciszenia. Snu nie 8h, a nawet 12h jesli czulem ze potrzebuje. Po miesiacu juz czulem poprawe.

I wlasnie pierwszym co mnie powstrzymywalo, przed podjeciem dobrej decyzji dot. leczenia byly fora, informacje, teorie i inne gowno ktorego w internecie jest mase, prowadzonego przez ludzi bez wyksztalcenia medycznego. Dlatego mnie to tak razi.

Wedlug informacji ktore dostalem od jednego z doktorow to nawet do 10% na 100 facetow moze cierpiec na przewlekly spadek albo brak libido spowodowany rozregulowaniem, stresem albo innymi problemami emocjonalnymi.

Jesli w/w statystyka jest prawdziwa to logicznie patrzac, o ile jest bardziej prawdopodobna od pozostalych ktore sa tu wymienione? Juz pomijajac fakt, ze ja sie wyleczylem i jest dobrze?
Nikogo nie udaję, widzę co robisz, niczego nie tlumaczyłeś wcześniej, to co odpisujesz tutaj, swoje objawy od razu widać że to problemy na tle nerwowym i słabym dbaniem o siebie, ale dalej to nie zmienia faktu tego co napisałem, zachowujesz się jak ignorant popełniając podstawowe błędy które wymieniłem wyżej a na które nie odpisałeś, zamiast normalnie rozmawiać to atakujesz i wysmiewasz innych jak małe dziecko, pamiętaj że ilość pieniędzy w banku nie świadczy o twojej racji, więcej merytoryki na przyszłość i szacunku, a nikt ci nie będzie mentorował

Asdfasdf

New member
Czyli ja sobie zmyśliłem że mam to po szczepieniu, a pozostali po covid/izoteku mimo że czasowo jest to 100% skorelowane, są badania na ten temat i setki wątków na różnych forach?
Reddit ma 1.2 miliarda uzytkownikow. Posty ktore ida w setki to ciagle niecale dziewiec milionowych procenta.

Nikogo nie udaję, widzę co robisz, niczego nie tlumaczyłeś wcześniej, to co odpisujesz tutaj, swoje objawy od razu widać że to problemy na tle nerwowym i słabym dbaniem o siebie, ale dalej to nie zmienia faktu tego co napisałem, zachowujesz się jak ignorant popełniając podstawowe błędy które wymieniłem wyżej a na które nie odpisałeś, zamiast normalnie rozmawiać to atakujesz i wysmiewasz innych jak małe dziecko, pamiętaj że ilość pieniędzy w banku nie świadczy o twojej racji, więcej merytoryki na przyszłość i szacunku, a nikt ci nie będzie mentorował
Bo nie czytales innych watkow.

enzo

Member
Niby jesteś takim mądrym inwestorem, powinieneś znać się na statystyce a swój dowód anegdotyczny traktujesz jak prawdę objawioną i myślisz że każdy ma to samo. Takie rzeczy jak sen, badania hormonów i ogólny stan zdrowia każdy ogarnia na początku i dopiero jak nie widać jasnej przyczyny to się szuka głębiej. Lekarze olewają temat więc trzeba szukać rozwiązania w internecie. Przy czym są to rozważania co zbadać i gdzie szukać a nie jakieś kontrowersyjne terapie niebezpiecznymi środkami.
Takie rzeczy jak np. oś mózgowo-jelitowa to oficjalnie uznane w medycynie pojęcie. Efekty uboczne wyżej wymienionych leków też są szeroko opisane więc o co ci właściwe chodzi koleś?

Coś tam pisałeś, ale to o zapaleniu prostaty nie o problemach z erekcją, że jarales marihuanę i przez dietę odgrzewaną w mikrofali, nabawiłeś się zespołu jelita drażliwego, później coś o psychice, ale dalej to nie w temacie braku wzwodów, dalej idąc to samo co mówiłem, tyle ode mnie

Fal

Active member
No niestety, często ludzie którzy w młodym wieku szybko doszli do kaski myśla że złapali Pana Boga za nogi i patrzą na wszystkich z góry... Wyśmiewanie kogoś ze tyle pieniędzy to on wydaje na frytki i tp. Żenada.
Nie wiem jak można ignorować badanie (wystarczy wpisać covid/vaccine libido w Google) i są historię ludzi ze swoimi problemami jak i badania na ten temat. Tak samo z accutante SSRI i finasterydem.
Koleś się źle prowadził, miał dużo stresu, jadł syf i myśli że każdy ma taki sam styl życia jak on... Ignoruje podstawowa informacje że istnieje i nas silna korelacja czasowa między utrata libido, a szczepieniami/covid/izotekiem.

Niby jesteś takim mądrym inwestorem, powinieneś znać się na statystyce a swój dowód anegdotyczny traktujesz jak prawdę objawioną i myślisz że każdy ma to samo. Takie rzeczy jak sen, badania hormonów i ogólny stan zdrowia każdy ogarnia na początku i dopiero jak nie widać jasnej przyczyny to się szuka głębiej. Lekarze olewają temat więc trzeba szukać rozwiązania w internecie. Przy czym są to rozważania co zbadać i gdzie szukać a nie jakieś kontrowersyjne terapie niebezpiecznymi środkami.
Takie rzeczy jak np. oś mózgowo-jelitowa to oficjalnie uznane w medycynie pojęcie. Efekty uboczne wyżej wymienionych leków też są szeroko opisane więc o co ci właściwe chodzi koleś?
Dokładnie, przecież to jest podstawa, tak samo ten fal, nie wygląda na kogoś kto by nie dbał o siebie, jarał marihuanę, jadł jakieś kateringi odgrzewane w mikrofali, nie spał przez budzenie się w nocy od stresu, olał to wszystko i robił to samo, a szukał głębiej na jakichś forach anglojęzycznych, dodam że wcześniej sam mu napisałem że to może być od stresu, pod swoim starym nickiem olekf646, ale widząc co mówi raczej sprawdził w tym kierunku