@enzo Ja tez po latach szukania odpowiedzi stawiam na jakiś problem z serotonina/dopamina
Wspominacie o tetracyklinie... Widziałem tez przypadki że ludzie mają to samo po kuracji antybiotykowej...
Jednak najczesciej jest to SSRI/Accutante(iozotek)/Finasteryd, a w moim przypadku covid/szczepienia
Jak sobie prześledzicie posty na reddit to objawy w tym wszystkim są praktycznie identyczne.
Fajnie to podsumował uzytkownik lastround360 w temacie który wcześniej linkowalem...
Moim zdaniem mikrobiom, jelita odpowaidają w dużej części za te neuroprzekaźniki.
Przez chwilowy brak funduszy jeszcze tego nie badałem ale jestem przekonany na 99%, że wyjdzie mi jakieś SIBO/SIFO/dysbioza czy jakies stany zapalne na jelitach... Jednak jest to skomplikowany temat... Owszem jakieś choroby/leki mogły wpłynąć na mikrobiom ale często jest tak, że jakiś narząd nie pracuje prawidłowo przez co organizm nie może wrócić do homeostazy... W przeciwnym razie wystarczyło by łyknąć leki na sibo/sifo, poprawić probiotykami i powinno być po problemie... Jednak w 95% przypadków problem nadal nie ustępuje...