Cześć wam
Dopiero się zarejestrowałem na portalu, natomiast czytam wasze posty od miesiąca.
Od kwietnia br. zaczęły mi się problemy z członkiem.
Problem zaczął się od załupka, po zerwane wędzidełko, oraz stulejkę.
Bardzo długo zbierałem się do urologa (miała być moja pierwsza wizyta). Zapisałem się.
Początek września - wizyta u doktora, zalecono wykonanie zabiegu obrzezania całkowitego.
Szybki termin, bo 7.10 (czekałem ok. 1 miesiąca na NFZ)
Mamy 9.10 a więc jestem już prawie 48 godzin po zabiegu. Wrzucę wam parę zdjęć przed i po, proszę o jakieś wasze spostrzeżenia.
Rozpoznanie : Zanikowe zapalenie żołędzi i blaszki wewnętrznej napletka. Stulejka ze zwłóknieniem blaszki wewnętrznej napletka.
Zalecenia po zabiegu :
Higiena rany - woda z mydłem 2 razy dziennie. Octenisept 2 razy dziennie
Neomacyna maść do 4x/d do 7 dni. miejscowo 2x/d przez 5 dni - tutaj mam pytanie : 4x dziennie po całym członku a po ranach tylko 2 x dziennie ?
Regularne zmiany opatrunków.
Jakie wy dostaliście zalecenia ? Czy po zdjęciach myślicie że wszystko jest ok ?
ZDJĘCIA PRZED :
ZDJĘCIA PO ZABIEGU (2dni) :
Pozdrawiam was i witam w gronie "żydów"
Dopiero się zarejestrowałem na portalu, natomiast czytam wasze posty od miesiąca.
Od kwietnia br. zaczęły mi się problemy z członkiem.
Problem zaczął się od załupka, po zerwane wędzidełko, oraz stulejkę.
Bardzo długo zbierałem się do urologa (miała być moja pierwsza wizyta). Zapisałem się.
Początek września - wizyta u doktora, zalecono wykonanie zabiegu obrzezania całkowitego.
Szybki termin, bo 7.10 (czekałem ok. 1 miesiąca na NFZ)
Mamy 9.10 a więc jestem już prawie 48 godzin po zabiegu. Wrzucę wam parę zdjęć przed i po, proszę o jakieś wasze spostrzeżenia.
Rozpoznanie : Zanikowe zapalenie żołędzi i blaszki wewnętrznej napletka. Stulejka ze zwłóknieniem blaszki wewnętrznej napletka.
Zalecenia po zabiegu :
Higiena rany - woda z mydłem 2 razy dziennie. Octenisept 2 razy dziennie
Neomacyna maść do 4x/d do 7 dni. miejscowo 2x/d przez 5 dni - tutaj mam pytanie : 4x dziennie po całym członku a po ranach tylko 2 x dziennie ?
Regularne zmiany opatrunków.
Jakie wy dostaliście zalecenia ? Czy po zdjęciach myślicie że wszystko jest ok ?
ZDJĘCIA PRZED :
ZDJĘCIA PO ZABIEGU (2dni) :
Pozdrawiam was i witam w gronie "żydów"