• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zerwane/Krótkie wędzidełko

Ktoś Na Pewno_

New member
Witam, mam lekki problem z którym do was przychodzę. Od razu powiem że mam ukończone 18 lat więc wszystkim pedofilom już podziękujemy. Mianowicie odką pamiętam miałem dosyć krótkie wędzidełko - byłem w stanie zdjąć skórkę do końca ale nie naciągnąć jej w taki sposób aby żołądź był całkowicie odsłonięty, zawsze byłem w stanie to zrobić tylko do momentu gdy żołądź się kończy i robiło się z tego coś w stylu fałdy skóry. Na wakacjach 2025 podczas współżycia z partnerką miałem dosyć nieprzyjemny incydent - zerwałem/naderwałem wędzidełko. Poczułem takie jakby trzaśnięcie i w momencie zaczęła lać się krew. Krew lała się również od razu przy każdej próbie najdelikatniejszego odsłonięcia napletka nawet w celu tylko i wyłącznie przemycia rany. Nie poszedłem z tym do lekarza do dziś (Wtedy nie byłem dlatego iż stało się to prawie 800km od mojego domu + nie byłem pełnoletni). Wędzidełko się zrosło, nie odczuwam dyskomfortu w postaci bólu podczas stosunku jak i podczas masturbacji, jestem w stanie dalej odciągać napletek do momentu który opisałem wyżej. Martwi mnie jednak podczas każdego stosunku:
1. Że nie jestem w stanie odciągnąć tak napletka "jak na filmach" przez to iż wędzidełko jest zbyt krótkie
2. Że przy którymś stosunku zrobię coś za mocno i wędzidełko ulegnie ponownemu zerwaniu

Co zrobić w takiej sytuacji? Udać się do urologa czy jest jakiś sposób/ćwiczenie na wydłużenie wędzidełka bez konieczności operacji?

Dawid88

Well-known member
Jedyne słuszne rozwiązanie to iść na zabieg i pozbyć się wędzidełka. Skoro już żyjesz z tym i używając go takiego miałeś problem który może powrócić no to sam wiesz, że tak nie może być.

Ktoś Na Pewno_

New member
@Dawid88 No dobra, ale czy zabieg całkowitego pozbycia się wędzidełka nie pozbawi mnie możliwości odczuwania większej przyjemności podczas stosunku? Mam dosyć wrażliwe wędzidełko i daje dużo przyjemności podczas stymulacji dlatego ewentualna diagnoza usunięcia wędzidełka trochę mnie odrzuca

rvmbas

Member
Wiele osób żyje bez wędzidełka, ja osobiście nie mam śladu po nim i żyje mi sie bardzo dobrze. Na pewno lepiej bez wędzidełka niż z ciągłym nadrywaniem i dyskomfortem

Lubelski

Active member
Stary ogólnie prawilnie straciłeś prawictwo jak pękło 👍nie tylko błonka😏ale jak ci to przeszkadza to, polecam udać się do urologa typowego od penisa on...oceni twój problem czy się nadaje do naprawy czy, nie...bo bez zdjęcia trudno wystawić ocenę

Trolo

Well-known member
Zabieg wydłużania/usunięcia wędzidełka i po sprawie. Może coś tam się zmieni odczuwanie, ale nie tak, ze kompletnie stracisz czucie. Ale lepiej to zrobić niż kolejny raz zerwać.