• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zerwane/Krótkie wędzidełko

Ktoś Na Pewno_

New member
Witam, mam lekki problem z którym do was przychodzę. Od razu powiem że mam ukończone 18 lat więc wszystkim pedofilom już podziękujemy. Mianowicie odką pamiętam miałem dosyć krótkie wędzidełko - byłem w stanie zdjąć skórkę do końca ale nie naciągnąć jej w taki sposób aby żołądź był całkowicie odsłonięty, zawsze byłem w stanie to zrobić tylko do momentu gdy żołądź się kończy i robiło się z tego coś w stylu fałdy skóry. Na wakacjach 2025 podczas współżycia z partnerką miałem dosyć nieprzyjemny incydent - zerwałem/naderwałem wędzidełko. Poczułem takie jakby trzaśnięcie i w momencie zaczęła lać się krew. Krew lała się również od razu przy każdej próbie najdelikatniejszego odsłonięcia napletka nawet w celu tylko i wyłącznie przemycia rany. Nie poszedłem z tym do lekarza do dziś (Wtedy nie byłem dlatego iż stało się to prawie 800km od mojego domu + nie byłem pełnoletni). Wędzidełko się zrosło, nie odczuwam dyskomfortu w postaci bólu podczas stosunku jak i podczas masturbacji, jestem w stanie dalej odciągać napletek do momentu który opisałem wyżej. Martwi mnie jednak podczas każdego stosunku:
1. Że nie jestem w stanie odciągnąć tak napletka "jak na filmach" przez to iż wędzidełko jest zbyt krótkie
2. Że przy którymś stosunku zrobię coś za mocno i wędzidełko ulegnie ponownemu zerwaniu

Co zrobić w takiej sytuacji? Udać się do urologa czy jest jakiś sposób/ćwiczenie na wydłużenie wędzidełka bez konieczności operacji?

Dawid88

Well-known member
Jedyne słuszne rozwiązanie to iść na zabieg i pozbyć się wędzidełka. Skoro już żyjesz z tym i używając go takiego miałeś problem który może powrócić no to sam wiesz, że tak nie może być.

Ktoś Na Pewno_

New member
@Dawid88 No dobra, ale czy zabieg całkowitego pozbycia się wędzidełka nie pozbawi mnie możliwości odczuwania większej przyjemności podczas stosunku? Mam dosyć wrażliwe wędzidełko i daje dużo przyjemności podczas stymulacji dlatego ewentualna diagnoza usunięcia wędzidełka trochę mnie odrzuca

rvmbas

Member
Wiele osób żyje bez wędzidełka, ja osobiście nie mam śladu po nim i żyje mi sie bardzo dobrze. Na pewno lepiej bez wędzidełka niż z ciągłym nadrywaniem i dyskomfortem