Niestety nie, mimo starań. Brak Blitzkriega to największa strata dla tego forumGrom udało Ci się może nawiązać kontakt z Blitzkrieg ?
A ta wymazowke musi być zakończona szczoteczką? Nie wystarczy taka, jaką robi się wymaz z cewki moczowej?Kolego już to pisałem kiedyś ale jeszcze raz napiszę, różnie to lekarze pobierają i do pojemnika i bezpośrednio z cewki ale to dotyczy badań na posiewy na bakterię TYPOWE czyli coli fecalis i inne hujostwa. i robi się to jak napisałeś ja kiedyś stałem jak krowa do dojenia i miałem robiony masaż i łapałem wydzielinę do pojemnika i potem patyczkiem z pojemnika na wymazówkę, a innym razem leżałem na boku mając robiony masaż i tu nie dasz rady złapać w pojemnik w tej pozycji dlatego jak mi z ptaka poleciało to potem włożyłem sobie wymazówkę w cewkę mało mi oczy z orbit nie wyjeb. i do pojemnika.
Ja kilka wiadmosći wcześniej pisałem o badaniu pcr ( genetyczne znajdujące DNA bakterii ) na bakterie ATYPOWE chlamydia, uroplasma, mycoplasma itd. i tu nie potrafię Ci powiedzieć który sposób jest prawidłowy bo i wymazówka jest inna i podłoże. Ja w obydwu przypadkach wkładałem to do cewki bo niby tak piszą w instrukcji i jak za 1szym razem robiłem to z rana bez masażu to mi wykazało a 2 tygodnie później po południu z masażem czyli pojawił sie płyn i nie wykazało i hu..... wie dlaczego tak jest. to wszystko jest pojeb... bo interpretacja jest taka, że może to wszystko być florą cewki
a to piszą internetyano skad ? jak pisałem wcześniej 90 % tych wszystkich bakterii które nam wychodzi stanowi naturalna flore cewki moczowej a interpretacja lekarzy jest dowolna jedni twierdza, że jak dużo to nie powinno a inni że moze byc więc np. mycoplasma jak wyczytałem w necie wystepuje i u ludzi zdorwych
No właśnie. Czyli wychodzi na to, że e. faecalis wzrost b. obfity w cewce nie powoduje dolegliwości ze strony układu moczowego, bo stanowi naturalną florę cewki? Czyli patogeny w cewce nie są przyczyną problemów z UM? Inni lekarze są zdania, że e-coli to bakterie kałowe i ich obecność w ukł. moczowych świadczy o infekcji i patologii i nie mają prawa się tam znajdować?a to piszą internety
Badanie mikrobiologiczne mające na celu wykazanie obecności w narządach moczopłciowych mykoplazm urogenitalnych: Mycoplasma hominis (M. hominis) ureoplazm. M. hominis należy do prawidłowej flory narządów płciowych u ludzi aktywnych seksualnie. Na kolonizację M. hominis podatne są bardziej kobiety, a intensywność kolonizacji zależy od liczby partnerów. Bakteria znajdowana jest w drogach rodnych ponad 50% aktywnych seksualnie kobiet.
i teraz rodzi się pytanie po co w takim razie robi sie badanie z cewki skoro to flora ?
U jednych mogą Mycoplasmy, Ureoplasmy nie wywoływać zadnych objawów a u innch zapalenia cewki moczowej, zapalenia gruczołu krokowego i najądrzy itd.a to piszą internety
Badanie mikrobiologiczne mające na celu wykazanie obecności w narządach moczopłciowych mykoplazm urogenitalnych: Mycoplasma hominis (M. hominis) ureoplazm. M. hominis należy do prawidłowej flory narządów płciowych u ludzi aktywnych seksualnie. Na kolonizację M. hominis podatne są bardziej kobiety, a intensywność kolonizacji zależy od liczby partnerów. Bakteria znajdowana jest w drogach rodnych ponad 50% aktywnych seksualnie kobiet.
i teraz rodzi się pytanie po co w takim razie robi sie badanie z cewki skoro to flora ?
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |